Societat

Salven la vida a un home que pateix un infart quan renovava el DNI a Barcelona

La càmera de seguretat mostra la ràpida reacció d’un mosso fora de servei, un agent de la Policia Nacional i personal administratiu de la comissaria de la plaça Espanya de Barcelona

La càmera de seguretat de la comissaria de la plaça Espanya de Barcelona mostra la ràpida reacció de la gent que es trobava el 14 de juliol en el moment que un home, de 75 anys, va caure inconscient en patir un infart mentre s’estava renovant el DNI.

En el vídeo es veu la ràpida reacció d’un agent dels Mossos d’Esquadra fora de servei, agents de la Policia Nacional i personal administratiu de l’Oficina de Documentació.

Segons informen els Mossos, un caporal de la Brigada Mòbil fora de servei es trobava a les dependències de la Policia Nacional ubicades a Plaça Espanya, dependències compartides amb la comissaria dels Mossos d’Esquadra d’Eixample, per tal de renovar el passaport de les seves filles. Instants després, va veure com un home que es trobava també a l’Oficina de Documentació renovant el DNI es va desplomar. El caporal, juntament amb un agent de la Policia Nacional que es trobava de servei i una funcionaria de la mateixa Oficina de Documentació, van acostar-s’hi ja que semblava que no respirava ni responia a cap estímul. Un cop van realitzar un examen més acurat, van poder comprovar que tenia pols feble i una respiració molt fluixa, el van posar en posició de seguretat, i van sol·licitar que els portessin el Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA), que es trobava a la recepció de la comissaria d’Eixample.

De manera urgent i molt coordinada, mentre l’agent de Policia Nacional s’encarregava d’obrir les vies respiratòries per permetre el pas d’aire, el caporal va iniciar les maniobres de reanimació cardiopulmonar.

Pocs segons després, l’agent de Mossos que es trobava a la porta de la comissaria va arribar amb el DEA, i altra vegada coordinant-se, van aplicar-li descàrregues fins que l’home va recuperar el pols. Dos agents de Mossos d’Esquadra van rellevar els dos policies realitzant les maniobres RCP fins a l’arribada del sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que es va encarregar de assistir-lo en un primer moment, i traslladar-lo a un centre hospitalari.

L’home, de nom Vicente, va ser intervingut d’urgència a un centre hospitalari amb èxit. Dos dies més tard, el departament de cardiologia d’aquest centre hospitalari va informar als Mossos d’Esquadra que en Vicente es trobava en fase de recuperació i que, aparentment, no patiria cap seqüela relacionada amb l’aturada cardiorespiratòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia