Societat

Mediterrani

Sis morts de fam i set, entre ells tres nens, al Mediterrani

Viatjaven amb vint-i-sis persones més des de Síria fins a Itàlia i van passar diversos dies a la deriva abans de ser rescatats

Sis refugiats sirians, entre ells tres infants i una persona d’avançada edat, van morir de fam i set durant la seva travessia a través del Mediterrani per arribar a Itàlia en una barca en la qual viatjaven juntament amb 26 persones més que van ser rescatades per la Guàrdia Costanera i van desembarcar a Pozzallo, al sud del país, segons va informar ahir l’Agència de l’ONU per als Refugiats (Acnur).

Les víctimes son dos tres infants d’1, 2, i 12 anys, a més de tres adults, inclosos l’àvia i la mare d’alguns menors que sí que van sobreviure al viatge, segons va informar l’Acnur a Itàlia, mentre que dues persones més, una dona i la seva filla, van ser evacuades a Malta per rebre tractament mèdic.

Segons la reconstrucció del que va passar efectuada pels supervivents, “es considera que les sis víctimes van morir de gana i set”, va explicar l’organisme de Nacions Unides, que va revelar també que “moltes de les persones que van desembarcar a Pozzallo també tenen afeccions molts greus, incloses cremades”. “Aquesta inacceptable pèrdua de vides i el fet que el grup hagués passat diversos dies a la deriva abans de ser rescatat posa de manifest un cop més la necessitat urgent de restablir un mecanisme de cerca i rescat oportú i eficaç dirigit pels països del Mediterrani”, va dir Chiara Cardoletti, representant de l’Acnur a Itàlia, la Santa Seu i San Marino.

Aquest any, més de 1.200 persones han mort o han desaparegut en el mar Mediterrani.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia