Unes 34.000 persones participen al Benvinguts a Pagès
Un total de 160 explotacions agroalimentàries han obert les seves portes als visitants
A la setena edició de la festa també ha inclòs 200 restaurants i 145 establiments rurals
Unes 34.000 persones han participat aquest cap de setmana en la setena edició del Benvinguts a Pagès. La Festa, en la qual 160 explotacions agroalimentàries d’arreu de Catalunya han obert les seves portes per donar a conèixer l’origen dels productes que es consumeixen diàriament i valorar el treball del sector primari, segons els organitzadors.
En la iniciativa també hi han participat dos-cents restaurants que treballen amb productes de proximitat, triats pels propis pagesos, i 145 establiments rurals. Això ha permès desenvolupar prop d’un centenar d’activitats complementàries, segons han informat els organitzadors en un comunicat.
Les explotacions més properes a l’àrea metropolitana de Barcelona han esgotat les places disponibles. Les que han rebut el major nombre de visitants són les de Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Osona i Bages.
Les visites a les explotacions agràries s’han completat amb la venda de productes per part dels productors, que estimen que, entre ahir i avui, el vuitanta per cent dels visitants han fet alguna compra.
L’oferta s’ha arrodonit amb l’ampliació de les rutes amb un total de setze itineraris d’una jornada o bé de cap de setmana que han proposat les visites a les explotacions participants, conèixer la història i el patrimoni natural del seu entorn, allotjar-se a establiments rurals i degustar els productes de quilòmetre zero als restaurants
Aquesta festa la promou el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat i el d’empresa i Treball amb la col·laboració de la Fundació Alícia, la Diputació de Barcelona, l’ajuntament de la capital catalana i consells comarcals i agències públiques de turismes, entre d’ altres.