Societat

Calma abans de l’últim pas endavant

La Colla Vella i els Minyons de Terrassa completen castells de vuit a Tarragona i Manresa mentre la majoria de la resta de colles descansen després del concurs en un cap de setmana de transició cap a l’últim tram de la temporada

Després del Concurs de Castells de Tarragona de la setmana passada, la majoria de colles han descansat aquests últims dies i han recarregat piles per afrontar el tram final de temporada castellera. Pel que fa a les colles grans, només Colla Vella dels Xiquets de Valls i Minyons de Terrassa (que no van participar en el concurs) van tenir actuacions aquest cap de setmana, on van rodar castells de 8.

La Colla Vella va actuar dissabte al Pla de la Seu de Tarragona convidada per la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau. Va ser una diada plàcida, sense sorpreses ni entrebancs i sempre tenint en compte que la Colla Vella s’està preparant per a la seva gran diada de Santa Úrsula, el 23 d’octubre. Els vallencs van completar sense problemes el tres i quatre de vuit i la torre de set. Els Xiquets de Reus, el tres i quatre de set i el dos de set i, finalment, els amfitrions, Sant Pere i Sant Pau, van completar en la seva última diada de l’any el tres de vuit, el cinc de set i el tres de set amb agulla.

Un altre punt d’atenció va ser la Fira Mediterrània de Manresa, amb els Minyons de Terrassa que també van fer castells de 8 mirant sobretot a la diada de Sant Narcís de Girona, que se celebrarà a finals d’octubre. Concretament van completar el tres de vuit, el quatre de vuit i el cinc de set.

Els Tirallongues de Manresa no van poder completar un dels seus màxims objectius, el cinc de set, i en van fer dos intents desmuntats. El que sí que van poder descarregar a casa va ser el tres de set amb agulla, el quatre de set amb agulla i el tres de set. L’altra colla convidada, els Castellers de Lleida, que van recuperar el quatre de vuit en la jornada de dissabte del concurs, van portar en aquesta ocasió la gamma alta de set a Manresa amb el quatre de set, el cinc de set i el tres de set.

Finalment, també diumenge al migdia, a Barcelona, els Castellers de Sarrià van afrontar la seva festa major amb ganes d’assolir el seu primer quatre de set de l’any, cosa que van aconseguir. El van acompanyar del cinc de sis i la torre de sis. En l’actuació barcelonina hi havia també els Castellers de Barcelona, que van descarregar el dos de set, el cinc de set, i el quatre de set, aquest últim ple d’estrenes. Finalment, a plaça també hi havia els Laietans de Gramenet, formació que aquest any no ha pogut garantir una actuació completa amb tres castells de 6, i que va completar el tres de sis, el tres de sis amb agulla i van fer també dos intents desmuntats de quatre de sis.

Cap de setmana majoritàriament de descans, doncs, per preparar-se per a les grans diades del tram final de temporada.

Recomanem:

Diumenge

Diada de Santa Teresa al Vendrell

Diumenge, 16 d’octubre.

A les 13 h a la plaça Vella.

Colla Jove Xiquets de Tarragona

Colla Joves Xiquets de Valls

Nens del Vendrell



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia