Societat

La Fundació Mona recull donatius per al menjar

Els costos d’alimentar els ximpanzés s’han disparat un 300%

La Fundació Mona, que té cura de 17 primats (13 ximpanzés i 4 macacos) a Riudellots, demana ajuda i ha llançat una campanya de micromecenatge per poder fer front a les despeses d’alimentació dels animals, que se’ls han encarit un 300% el darrer any, segons ha publicat l’ACN.

Durant aquest període, a més, han optat per modificar la dieta bàsica dels primats, amb més verdura i una reducció del consum de fruita dolça, com ara pomes i peres que els regalaven les cooperatives locals. Ara consumeixen més enciam, cogombres i altres verdures, amb avantatges perquè tenen menys sucre i es redueix el risc d’agressivitat dels animals o el d’hospitalització per malalties, però que ha fet que la demanda setmanal de menjar s’elevi fins als 450 quilograms.

Per ajudar a pagar la despesa extraordinària en el menjar, la fundació ha impulsat una campanya de micromecenatge. Es tracta d’un perfil a la plataforma teaming.net que ja fa anys que tenien en actiu però que ara volen impulsar per aconseguir més col·laboradors. Per participar-hi només cal donar un euro al mes que servirà per pagar la dieta dels primats que hi ha al centre de Riudellots.

A Mona es recuperen del maltractament primats que han estat artistes de circ, de televisió o, fins i tot, mascotes. Molts han viscut llargs anys en absoluta solitud i terribles condicions, mentre que a les instal·lacions gaudeixen de semillibertat i de condicions més similars a les que tindrien a la selva africana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia