Societat

societat

Torna la fira dels productes ecològics i del consum responsable

Biocultura aterra al Palau Sant Jordi del 4 al 7 de maig amb més de 300 expositors i més de 350 activitats

Es presenta el projecte Organic Fit, per a fer esport 100% sostenible

BioCultura, la fira de productes ecològics i el consum responsable, torna al Palau Sant Jordi del 4 al 7 de maig. És la 29 edició i aquest any, més que mai, compromesa amb la sostenibilitat, l’ecologisme i el canvi climàtic “Aquest any, més que mai, tot allò que hem estat denunciant durant anys, la crisi climàtica, la caiguda de la biodiversitat, l’esgotament del sistema econòmic neocapitalista. les malalties de la civilització....ens està trucant ja a les portes de tots els ciutadans”, ha dit aquest matí la directora de Biocultura i presidenta de l’Associació Vida Sana, Ángeles Parra durant la presentació del saló, que s’ha fet al restaurant ‘healthy’ del xef Xavier Pellicer, que va ser Premi al Millor Restaurant de Verdures del Món en 2018 per la We’re Smart Green Guide. Ángeles Parra ha recordat que aquestes “ja no son problemes del futur sinó del present” i ha recordat que la fira Biocultura “és un antídot davant aquesta distòpia, que podria provocar si no canviem la nostra forma de viure i consumir en un col·lapse sistèmic de la nostra societat d’una magnitud desconeguda fina ara i amb unes conseqüències desastroses per nosaltres i per les generacions futures”.

En aquesta edició de la fira Biocultura està previst parades de 300 expositors de sectors que van des de l’alimentació bio, el gran atractiu i que convoca més gent, a la cosmètica ecològica, la moda sostenible, la casa sana, el turisme responsable, les energies renovables, la mobilitat sostenible i l’artesania. Hi haurà, a més a més, més de 350 activitats, entre conferències, showcookings, presentacions , demostracions i debats i s’espera que visitin el Palau Sant Jordi més de 50.000 persones.

Una de les novetats d’aquest any és l’Organic Fit, una proposta per fer que l’exercici sigui efectivament sostenible. “Hem de ser con eqüents, si nosaltres mengen ecològic i ens comportem d’una manera sostenible, l’exercici i l’esport també l’hem de fer de manera sostenible i d’una forma transversal”, assegura Susana Diracano, impulsora d’aquest projecte. Durant els dies que duri aquest Biocultura, els visitants podrdan assistir a conferències i a demostracions d’exercici sostenible.

Projecte Menú Terra

Un 20% de les emissions que es produeixen a les llars s’atribueixen a la dieta, manté Biocutura. Per això, el projecte MENUdaTIERRA, que estarà present en aquesta edició de l’esdeveniment, ha creat eines per reduir-les introduint alguns canvis a la nostra alimentació. El projecte recolza l’estratègia europea “Del camp a la taula” que pretén que els sistemes alimentaris siguin justos, saludables i respectuosos amb el medi ambient .

MENUdaTIERRA organitza en aquesta fira al Palau Sant Jordi 12 activitats l’objectiu de les quals és facilitar als visitants l’accés a una alimentació realment sostenible, saludable i deliciosa. Es faran 5 showcookings, tallers oferts per diferents xefs compromesos, en els quals es presentaran receptes amb ingredients ecològics i locals.

A l’espai Mamaterra, dedicat als més joves, es faran tallers de cuina per aprendre de manera lúdica les bases d’una alimentació sana.

Completa l’oferta unes jornades organitzades per donar respostes a dubtes relacionats amb el valor nutricional dels aliments ecològics, l’ús de pesticides per part dels pagesos i la veritat nutricional que s’amaga darrere de les receptes tradicionals. Entre els ponents hi ha la Dra. Lola Raigón, amb més de 20 anys d’experiència investigant la qualitat dels aliments ecològics, el Dr. Josep Espluga Trenc, sociòleg de la Universitat Autònoma de Barcelona, i la Dra. Lucía Redondo Cuevas, especialista en nutrició i dietètica.

Entre les activitats també està prevista una trobada d’entitats que treballen al camp de l’alimentació sostenible per establir línies de col·laboració i sinèrgies.

El projecte MENUdaTIERRA és cofinançat per la Unió Europea a través del programa LIFE i té com a objectiu reduir l’impacte climàtic de les nostres eleccions alimentàries. El projecte ho aconsegueix proporcionant recursos com receptes tradicionals respectuoses amb el clima, menús de temporada, vídeo receptes, vídeo entrevistes amb productors, podcasts de nutrició, podcasts mediambientals, tallers, showcookings, receptaris per a escoles, guies didàctiques per a col·legis i un premi per a centres educatius.

Líders en producció ecològica

Catalunya és pionera en producció ecològica. de l’Estat i del sud d’Europa i en sectors com la vinya, més de la meitat de la producció, 29.000 hectàrees, ja son ecològiques “La producció ecològica no ha de tenir aturador”,ha dit Ángeles Parra, que ha recordat que “el 30% dels gasos d’efecte hivernacle tenen l’origen en la producció d’aliments”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]