Societat

Crida d’Arrels Fundació per trobar 400 voluntaris que enquestin persones que viuen al carrer

Arrels Fundació ha fet una crida per trobar 400 persones voluntàries per a enquestar les persones que viuen al carrer a Barcelona, en concret els dies 13, 14 i 15 de juny, per saber quant de temps fa que viuen al ras, si poden cobrir o no les necessitats bàsiques, si tenen algú amb qui comptar i sobre el seu estat de salut, entre d’altres.

L’entitat explica que habilitaran el seu centre obert i els espais d’altres entitats amigues per poder enquestar persones sense llar que coneixem, entre les 7 del matí i les 22 hores. Les entrevistes es faran en petits grups i en diferents espais i centres de Barcelona que habitualment utilitzen les persones que viuen al carrer.

L’enquesta inclou una trentena de preguntes per conèixer la situació de la persona i se li demanarà si ha patit violència, els motius pels quals va haver de deixar l’últim allotjament, si reben o no suport social per part de l’administració o d’entitats privades. “Es tracta d’una informació important perquè, d’una banda, prové directament de les persones que viuen al carrer i que pateixen aquesta situació i, d’una altra banda, perquè serveix per detectar necessitats i els tipus de polítiques que caldria posar en marxa”, expliquen des d el’entitat en un comunicat..

Aquest serà el vuitè any que enquesten les persones que viuen al carrer a Barcelona després d’iniciar-ho el 2016, en el marc d’una campanya europea liderada per l’organització britànica World Habitat.

En el darrer informe que van presentar a principis de març alertaven que quatre anys i quatre mesos és la mitjana de temps de les persones que viuen al carrer a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia