Societat

societat

L’Ajuntament impulsa millores per facilitar més l’empadronament de nouvinguts

L’Ajuntament de Girona impulsa millores per facilitar més l’empadronament de nouvinguts després de parlar amb les ONG. Sobretot, i segons informa l’ACN, els canvis fan referència a la manera com es fa arribar la informació a aquells qui han de fer el tràmit (per exemple, incorporant més idiomes a la web). El tinent d’alcaldia Sergi Font explica que l’objectiu és acabar disposant d’una guia virtual que “acompanyi” els nouvinguts a l’hora d’empadronar-se electrònicament. Font també ha demanat “no fer demagògia” amb el fet que Girona aparegui en un llistat d’ajuntaments que impedirien l’accés al padró, perquè el seu cas “no té res a veure amb el de Ripoll”. El motiu que va dur les ONG a afegir-li, ha dit, en cap cas són les traves sinó la demanda perquè és millorés la informació.

La gestió del padró es va fer un lloc al ple municipal d’aquest gener. Va ser arran d’una pregunta del PSC, que el cap de setmana ja havia mostrat la seva “preocupació” perquè el nom de Girona aparegués en un llistat elaborat per les ONG sobre ajuntaments que no estarien garantint aquest tràmit bàsic. “Ens preocupa molt aquesta situació, però tampoc volem fer demagògia; no diem que Girona sigui igual a Ripoll”, va dir el regidor socialista Maxi Fuentes.

El tinent d’alcaldia de Gestió de Recursos i Atenció a la Ciutadania, Sergi Font, va admetre que veure com l’Ajuntament apareixia al llistat els havia sorprès. “Girona ha estat i és un model a seguir pel que fa a l’empadronament”, va afirmar Font. I va explicar que després de veure el llistat de les ONG, va parlar amb tots els serveis municipals vinculats amb la gestió del padró. “Tots ells, sense excepció, també van mostrar la seva estranyesa”, va precisar el tinent d’alcaldia. D’entrada, Font va dir que es va “comprovar i garantir” que el tràmit s’estigués fent com pertocava i, en paral·lel, es va parlar amb la defensora de la ciutadania per fer un recull de “casos concrets” de gent que s’hagués trobat amb dificultats. “Vam comprovar que tots s’havien resolt i que anaven en la línia de la manera com s’havia gestionat la informació que s’havia donat des de l’Ajuntament; en cap cas, però, sobre cap canvi en el procés ni dificultat extra afegida”, va subratllar. A partir d’aquí, el consistori es va posar en contacte amb la Coordinadora d’ONG Solidàries, d’on sortia el llistat, per veure els motius que havien portat a incloure-hi el consistori, va exposar. “Consideraven que, essencialment a nivell informatiu, hi havia alguns elements de millora; per aquest motiu, i només per aquest motiu, ens van incloure a la llista”, va precisar el tinent d’alcaldia. Entre d’altres, les demandes de les ONG anaven en la línia d’impulsar millores a la web. Per exemple, incorporant un format de lectura fàcil, ampliant els idiomes disponibles o fent “que l’avís per a les persones que no tenen tota la documentació per acreditar que viuen a Girona fos més clar”, va concretar Font.

El tinent d’alcaldia va explicar que algunes millores ja s’han dut a terme, i que d’altres estan valorant-se o bé “en vies de treball” amb l’objectiu d’aconseguir que l’Ajuntament de Girona tingui una guia virtual que pugui “acompanyar” els nouvinguts a la ciutat a l’hora d’empadronar-se electrònicament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]