Societat

societat

Més de 350 estudiants d’escoles d’hostaleria aprenen a cuinar la tòfona al TrufforumVic

Arrenca la fira amb més espai i programació ampliada

Arrenca a Vic una nova edició del Trufforum, que aquest 2024 creix en espai firal i programació. Un dels actes destacats és l’Acadèmia de la Tòfona, que s’amplia amb dues matinals de formació específica per a més de 350 estudiants d’hostaleria de Catalunya.“És molt important que els estudiants tinguin el ‘cuquet’ per cuinar amb tòfona. Si coneixes el producte l’estimes i quan estimes una cosa la valores i la comercialitzes millor”, ha assegurat el director de l’esdeveniment, Dani Oliach, després d’apuntar que tot i que Catalunya és un país productor de tòfona “no hi ha cultura” d’aquest producte, com sí que passa a França o Itàlia. El Trufforum també debatrà, com recull l’Agència Catalana de Notícies, sobre els efectes de la sequera en la producció de tòfona. Pel que fa a la manca de pluges, els investigadors i tofonaires estan molt preocupats per com la sequera afecta la producció de tòfona i també per les limitacions en l’ús de l’aigua. Oliach ha explicat que la tòfona silvestre depèn “únicament” del clima i, per tant, “si no plou no hi ha producció de tòfona silvestre”. Oliach, que també és investigador al Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), diu que és una situació especialment preocupant perquè la tòfona negre silvestre és un “producte únic” que només es troba a França, Itàlia i a Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.