El Francolí baixa ample

L'aigua que va caure la matinada de dissabte va deixar fins a 60 litres en alguns punts

Tot i que les pluges es preveien durant tot el dia d'ahir, va ser al llarg de la nit i de primera hora del matí quan van ser més fortes. Arreu de Catalunya es van registrar precipitacions, tot i que va ser a la demarcació de Tarragona on aquestes van ser més abundants. A Cambrils, per exemple, van caure 50 litres per metre quadrat, a Margalef 40 i a Falset, 30. En alguns indrets, com a Mont Caro, els deu litres per metre quadrat van caure en forma de neu, ja que la temperatura mínima era de dos graus sota zero. A Prades, amb un grau de temperatura mínima i set graus de màxima, hi van caure 60 litres, que en algun moment van emblanquinar la zona. L'aigua també va provocar en aquest municipi inundacions en una bodega i l'embossament del clavegueram, la qual cosa va produir grans bassals d'aigua.

A causa de les abundants precipitacions, els bombers van realitzar diverses sortides durant tota la nit i durant la resta del dia, en total una vintena, degut a petites inundacions i esllavissaments. A Alcover, per exemple, es va inundar un magatzem de l'Ajuntament on s'hi guardava material de la brigada municipal, tot i que no hi va haver danys. A Riudoms també es va registrar una inundació a la carretera TV-3134, que es va haver de tallar durant unes hores.

Al llarg del dia els bombers van fer sanejaments de teulades i façanes, malmeses per la pluja, al Vendrell, Cambrils i Tarragona, entre d'altres, i també van desembarrancar alguns vehicles.

Un atractiu

Les precipitacions d'ahir a la nit van provocar que el riu Francolí, que gairebé sempre està sec, baixés ahir ple d'aigua. Al seu pas per l'Espluga de Francolí, on van caure 60 litres per m², el riu es va convertir en una atracció, i molts veïns es van apropar a veure un cabal que feia anys que no s'observava. El riu Sec i el riu Milans, que conflueixen amb el Francolí a l'Espluga, també baixaven ahir plens. A Tarragona, el cabal del riu va ocupar fins i tot la zona verda que el voreja, i la Guàrdia Urbana en va tallar els accessos. Aquest espai acostuma a ser freqüentat, sobretot els cap de setmana, per persones que hi van a passar una estona o que hi fan esport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.