Societat

S'activarà l'expulsió dels presos estrangers ‘sense papers'

El Departament de Justícia intentarà reduir la massificació als centres penitenciaris promovent el retorn voluntari al seu país d'origen dels presos que compleixen condemna a Catalunya i que estan en situació irregular.

Amb aquest programa de compliment de pena al seu país, es preveu que marxin de Catalunya els condemnats un cop han complert la meitat del càstig. El 45% dels penats a Catalunya són estrangers, un dels índex més alts d'Europa. Unes dues mil persones estan complint condemna i no tenen cap possibilitat de legalitzar la seva situació a l'Estat espanyol. Per això, es proposarà al jutge o tribunal que els va condemnar que continuïn complint condemna al seu país. “Si no tenen ni permís de residència, ni feina, ni família”, explica el director general de Serveis Penitenciaris, Ramon Parés, “el millor és que continuïn el compliment fora de l'Estat”, on tindran més opcions de reinserció. El Codi Penal i el reglament penitenciari preveuen aquesta opció, poc explotada fins ara per les respectives administracions. En queden exclosos els condemnats per delictes sexuals o relacionats amb el tràfic de persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.