Societat

Formació per a diables i bruixes a Bao

Tot i que aquesta formació encara no és obligatòria a l'Estat francès, els organitzadors de correfocs del Riberal anticipen i s'ajusten a la reglamentació vigent al Principat de Catalunya

Aquest diumenge 18 de setembre els Diables i Bruixes del Riberal ofereixen a Bao una formació per a diables, bruixes i per a tots els components de la colla de foc que participen en l'organització de correfocs. Tot i que aquesta primera formació és estrictament reservada als membres de l'associació Aire Nou de Bao, es preveu proposar-ne una altra abans del 4 de novembre, una formació que seria llavors oberta a tothom.

La iniciativa d'aquesta formació a Bao va lligada a l'adopció al maig del 2007 pel Parlament Europeu d'una directiva (d 2007/23/CE) per a uniformitzar el comerç, el transport i l'ús del material pirotècnic a la Unió Europea. Aquesta directiva afecta totes les activitats lligades als artificis pirotècnics i per definició els balls de diables i balls de bestiari. Des de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya i de l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya s'ha demanat als estat francès i espanyol una adaptació de la directiva per a fer possible la continuïtat, la transmissió de les tradicions catalanes lligades al món del foc.

Limitar al mínim els riscos

L'estat espanyol ho ha fet i s'ha establert que els components de les colles de diables hauran de seguir una formació -amb diverses fases i nivells segons el grau de responsabilitat en les colles- abans del 4 de novembre del 2011. Com totes les altres colles catalanes federades, els Diables i Bruixes del Riberal segueixen des del 2001 les diferents diades de seguretat, diades imprescindibles per a actuar amb limitant al màxim els riscs que poden ocórrer en un correfoc i posar-se en conformitat amb l'adaptació de la directiva.

D'aquesta manera la colla de Bao serà preparada tot i que a nivell de l'estat francès, una formació no és encara obligatòria i no ho serà tan com l'estat no presenti un text d'adaptació a la directiva europea..

Aprofitant aquesta formació, els responsables de la colla de Bao recorden que fer correfocs sus del territori estatal francès és encara possible. La directiva no regula pas els correfocs però s'aplica al material posat per primera vegada sus del mercat a partir del 4 de gener de 2010, és a dir homologat a partir del 4 de gener de 2010.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.