Un 16% de la població té estudis superiors

El nivell d'instrucció dels catalans té una proporció significativa de població amb estudis universitaris (15,7%), dels quals prop del 7,5% correspon a població amb estudis de diplomatura i el 8,2% correspon a titulats de cicle llarg. El 2007 hi havia, però, un 1,5% de la població de més de 10 anys que no sabia ni llegir ni escriure i un 7,3% sense estudis. Un 42% de la població havia completat els estudis de primària i prop d'un 26% tenien la titulació d'EGB, ESO i batxillerat elemental. D'estudis d'FP de grau mitjà en tenia un 12,3% de la població i de grau superior, un 7%. El percentatge de població amb la titulació del batxillerat superior era d'un 6%.

Més domini del castellà

Quant al coneixement de les llengües catalana i castellana, destaca un major coneixement i domini del castellà que del català. Així, un 99% de la població de més de dos anys que viu a Catalunya entén el castellà, un 96%, el sap parlar i un 91%, el llegeix i un 89%, el sap escriure. Només no l'entén un 1% de la gent. En canvi, si bé el nivell de comprensió del català està pràcticament a l'altura del castellà (un 94%), el sap parlar menys gent (un 75,6%), el sap llegir un 73% i el sap escriure un 56%. Hi ha un 6% de la població que no entén la llengua catalana. De fet, aquestes dades no sorprenen gaire si es té en compte que, d'acord amb l'enquesta de l'Idescat, un 50% de la gent va respondre que la primera llengua parlada era la castellana i un 32%, la catalana. Que s'iniciessin amb les dues llengües alhora n'hi havia un 7,4%, i un 9%, va fer-ho amb una altra llengua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Taula Eix Pere IV: deu anys de lluita urbanística i social

Barcelona
MEDI AMBIENT

L’escola Marià Cubí de Malgrat, referent d’innovació energètica

Malgrat de Mar
cadaqués

El nou contracte de deixalles es comença a aplicar, si bé serà lent

cadaqués
SOCIETAT

Mataró homenatja Joaquim Arenas, impulsor de la immersió lingüística

Mataró
ADMINISTRACIONS

Judith Ibáñez serà distingida amb la medalla d’or de Cornellà

Cornellà DE LLOBREGAT
ADMINISTRACIONS

La seu de la Diputació a les Terres de l’Ebre, a ple rendiment

Tortosa
societat

La Copa Amèrica ja té el seu propi Pla de Mobilitat

Barcelona
JUDICIAL

Pla de mobilitat a la Barceloneta per la copa Amèrica de vela

Girona
INFRAESTRUCTURES

Afectacions a la mobilitat a l’entorn de la Plaça Espanya per les obres a l’L8

Barcelona