Societat

gastronomia

Alemany llança una edició limitada de torrons i art

L'empresa torronaire d'Os de Balaguer edita unes caixes d'art il·lustrades amb cinc barres de torró i làmines originals de dos artistes del Montsec

Se'n distribuiran dues mil unitats

L'empresa Torrons i Mel Alemany, d'Os de Balaguer, va presentar ahir des del Centre d'Observació de l'Univers (COU), al parc astronòmic del Montsec, una sèrie limitada de torrons amb caixes d'art il·lustrades per artistes del Montsec. El torró d'aquesta caixa ha estat premiat amb el Great Taste Awards, considerats els Oscar de l'alimentació delicatessen. Inclou cinc barretes de torró (dur, tou, de crema torrada, crocant i bombó ametlla) i una làmina original numerada i signada dels autors que participen en el projecte: Víctor Pedra i Josep Talamonte.

Els dos artistes viuen als nuclis d'Alberola i d'Os de Balaguer, respectivament, i s'han inspirat en l'univers del Montsec. Víctor Pedra (Barcelona 1955) és pintor i escultor, i treballa amb el ferro policromat. S'inscriu en el corrent surrealista d'influències picassianes, on la dona és la protagonista. Josep Talamonte és un artista polièdric que treballa tècniques i estils diferents. Ha fet 22 exposicions des de l'any 1971, tant d'individuals com col·lectives, i se'l considera un dels grans artistes plàstics de les terres de Ponent.

De la caixa s'ha fet tirada de dues mil unitats, mil per cada model artístic, i es podran adquirir, entre d'altres establiments, a la botiga de Torrons i Mel Alemany d'Os de Balaguer, al Centre d'Observació de l'Univers, al monestir de les Avellanes i a la botiga Bo de Shalom de Lleida.

Torrons i Mel Alemany és una empresa familiar amb els orígens situats a finals del segle XIX, amb el caramel fet amb mel i fruits secs de la zona que elaborava una veïna d'Os de Balaguer. Avui exporta a Europa, Àsia i els Estats Units.

LA XIFRA

15
per cent
és l'augment previst per l'empresa el 2016, amb l'entrada al mercat britànic amb un acord amb Marks&Spencer

Espectacle de dansa sota l'univers

Una performance del Col·lectiu Free't va servir ahir per presentar el projecte L'Univers Alemany. Art, cultura, humanitat, del qual forma part la caixa de torró i art de la col·lecció. Aquest col·lectiu, que actua aquest dissabte, 12 de novembre, en el cicle Música sota les estrelles, del COU, ha escenificat l'aposta d'Alemany pel territori. Una ballarina va donar el tret de sortida amb una dansa aparentment improvisada al peu de la serra del Montsec en el marc del centre d'Observació de l'Univers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA
PORTBOU

L’Ajuntament comença els tràmits per licitar el nou servei de l’aigua

PORTBOU
medi ambient

Prova a Mollerussa per detectar electrònicament males olors

MOLLERUSSA