Societat

Igualtat de drets en tots els sectors

Càritas ha lluitat per la igualtat de drets amb la resta de sectors però el subsidi d'atur continua sent una assignatura pendent

Divendres passat, la Pastoral Obrera de Girona, amb el suport de Justícia i Pau, va organitzar una taula rodona amb el títol: Salari digne per a un treball decent. A la taula –amb un treballador d'escorxador, una religiosa que acompanya a la recerca de feina dones immigrants i un sindicalista– es va posar de manifest que el treball en sectors com les càrnies o el servei domèstic està molt lluny de tenir unes condicions dignes. També van deixar clar que per avaluar si una feina té o no unes condicions dignes no només cal tenir present el sou, sinó també l'esforç físic que suposa, la seguretat en el treball i l'atenció mèdica en cas de malaltia o accident, el temps de descans i de vacances, la possibilitat o no de conciliar la feina i la vida familiar, etcètera. També es va posar de manifest que per aconseguir fer respectar els drets dels treballadors i treballadores i obtenir millors condicions laborals, cal “fer pinya”, anar junts, lluitar de manera col·lectiva, sindicar-se.

La dignitat del treball domèstic i el reconeixement en termes d'igualtat amb la resta de treballadores ha estat i és una de les principals línies de treball de Càritas. La legislació actual apropa totes aquestes treballadores a la igualtat de drets amb la resta però el subsidi d'atur continua sent la principal reivindicació. L'àmbit del servei domèstic gaudeix d'un prestigi social i laboral més aviat baix. Les condicions laborals precàries contribueixen a reforçar i cronificar un estereotip molt marcat que existeix de la persona que hi treballa.

A Càritas també arriben ofertes de treball no domèstic. Hi ha moltes empreses del territori diocesà que tenen una bona predisposició per cobrir llocs de treball amb persones en risc o en situació d'exclusió social. Tenim molta cura a fidelitzar empreses que estiguin en línia amb els nostres valors i no col·laborem amb les que no presentin ofertes laborals dignes. La meitat de les persones que arriben a la nostra borsa de treball troben feina, però el 73% dels contractes són temporals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós