Societat

L'Ajuntament no veu clar el nou centre de menors

Paneque demana a Bassa que reconsideri el projecte i s'arribi a un acord de consens

L'Ajuntament de Girona no veu clar el trasllat dels nois tutelats de Mas Garriga, a Juià, a Puig d'en Roca, al costat del centre d'acollida d'infants i noies tutelats Nostra Senyora de la Misericòrdia, i ha demanat a la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, que reconsideri el projecte.

La primera tinenta d'alcalde, Sílvia Paneque, ha manifestat la seva sorpresa pel fet que, durant la visita que la consellera Bassa va fer divendres passat a Girona, presentés públicament el nou centre d'acollida de menors amb data d'obertura fixada (el 2 de maig). “L'Ajuntament havia demanat a la Generalitat obrir vies de diàleg per trobar un acord entre les dues institucions sobre l'acollida de menors a la ciutat de Girona [...]. La Generalitat no pot imposar una solució a Girona que l'Ajuntament no veu clara. Les veus del territori s'han d'escoltar i les decisions finals o bé són consensuades o és que alguna cosa ja no es fa bé d'entrada”, ha exposat Paneque.

Segons la primera tinenta d'alcalde, la consellera Bassa va acabar escoltant divendres passat, en una reunió improvisada, l'opinió de l'Ajuntament. L'alcaldessa de Girona i la tinenta d'alcalde van acompanyar la consellera Bassa i el director general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), Ricard Calvo, en la visita al nou centre d'acollida de menors de Puig d'en Roca, que va tenir lloc després de la presentació del projecte. A l'hora d'argumentar la seva posició, Paneque recorda que el Síndic de Greuges considera que aquest projecte de “macrocentre” s'ha d'aturar perquè a hores d'ara el centre de menors La Misericòrdia ja està sobreocupat i ara s'hi sumarien els vint nois procedents de Mas Garriga. I també que des de la mateixa conselleria s'havia parlat de la substitució de grans centres d'acollida per pisos amb un màxim de deu a dotze infants. Per contra, Bassa manté que hi ha un macroedifici però rebutja parlar de macrocentre i insisteix que els espais dels dos centres de menors estaran diferenciats. Representants de les dues administracions van acordar mantenir properament una reunió per abordar la qüestió i intentar aconseguir un acord de consens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona