Societat

castellers

Catedral a Falset!

La Colla Vella dels Xiquets de Valls descarrega el 5 de 8, el primer que es veu en aquesta temporada, i els Castellers de Vilafranca fan la torre de 8 a Martorell en una jornada amb pocs efectius

Tot indicava que seria una jornada de tràmit marcada pel pont llarg, que la majoria de colles havien aprofitat per desmobilitzar els seus components. De fet, els Castellers de Vilafranca i les dues colles de Valls van ser les úniques entre les més grans que van actuar. Ho van fer ahir diumenge, i en tots tres casos amb baixes als troncs i amb l'oportunitat de fer proves amb gent nova.

I va ser en aquest context, i quan menys s'esperava, que va saltar la notícia a Falset, on la Colla Vella, en el marc de la Fira del Vi d'aquesta localitat, va sorprendre tothom descarregant en segona ronda tot un senyor 5 de 8. Es tracta de la primera catedral que es veu enguany i la Vella va defensar-la amb molt de criteri i amb cares noves. Abans, els rosats havien obert l'actuació descarregant el 4 de 8 i, després, també es van apuntar el 3 de 8, molt ben controlats en ambdós casos. Fora de tripleta, la Vella hi va afegir el 4 de 7 amb el pilar i el 2 de 7. Una diada rodona per a colla d'Albert Martínez, que veu com el seu fons d'armari fa molt bona pinta. Els Brivalls de Cornudella hi van fer castells de 6 pisos.

Mitja hora abans, havia començat la diada de la Fira de Martorell, amb els Castellers de Vilafranca obrint plaça amb el 3 de 8. En segona ronda, els verds van descarregar la torre de 8 i van rematar la sèrie després amb el 4 de 8 i el pilar de 6. Cal dir que la intenció de la colla era repetir el 3 de 9 de la Diada del Graller, que, de moment, és l'únic castell de 9 pisos que s'ha vist enguany. Però la baixa de diversos elements els va obligar a descartar-lo. Van completar el cartell els Castellers d'Esparreguera, amb el 4 de 7 amb l'agulla, i els Castellers de Santpedor, que es van apuntar el 3 de 7.

També ahir, al migdia, a Barcelona i davant del temple que els dona nom, els Castellers de la Sagrada Família van descarregar el seu segon 4 de 8 de l'any, en un inici de temporada en què estan mostrant la mateixa línia de seriositat evidenciada l'any passat. També hi van descarregar el “carro gros” els Castellers de Sabadell, mentre que els Castellers de Cornellà hi feien castells de 7 bàsics. Per la seva banda, la Colla Joves es va enfaixar per actuar a Perafort, on va tenir en el 5 de 7 el seu millor castell.

FIRA DEL VI FALSET

Colles:
Colla Vella dels Xiquets de Valls:
4/8, 5/8, 3/8, 4/7a, 2/7, 2P/5
Brivalls de Cornudella:
id3/6, 3/6, 4/6, 2P/4


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA