Societat

Ensenyament

El sistema com a gran mur

La comunitat educativa de l’escola de Vall-llobrega, després de dotze anys, ha perdut la paciència i reclama el compromís per un nou centre

Manca de zona polivalent i degoters i rovell que es mengen els barracons

Alguns dels mòduls prefabricats de l’escola pública de Vall-llobrega van sortir de fàbrica allà pel 1996. Aquesta dada podria explicar algunes coses, però cal sumar-hi que els pares –molts ja no hi són– ja fa 12 anys que porten els fills a aquest centre. Tot té una vida limitada, que va des de l’aspecte material al conceptual. L’escola de Vall-llobrega està al límit. Durant tots aquests anys, sempre s’havia considerat, i així ho ha anat transmetent com un mantra el Departament d’Educació, que era provisional fins a la construcció d’un edifici d’obra. L’any 2010, es va arribar a treure a licitació i adjudicar el projecte de construcció, però, amb l’arribada de la crisi econòmica i les retallades pressupostàries, va quedar aturat sense previsió. No obstant això, des del departament es va seguir considerant l’escola prioritària i era en una llista de priorització en què Vall-llobrega anava pujant posicions. Ara ja no és a la llista.

Degoters, zones rovellades, manca d’un espai polivalent i dificultats per fer classes són, en el fons, detalls, importants i molt, però, com destaquen la directora del centre, Laura Vilà, i la presidenta de l’AMPA, Carla Montoto, s’està davant del repte que 158 nens, que actualment cursen estudis en aquests mòduls, ho facin en condicions, i avançar amb un model educatiu en què el marc físic no sigui, com ara, un obstacle

Ara, i des del departament, se’ls demana més paciència; i es fa amb la boca petita i sense despenjar el telèfon a la presidenta de l’AMPA. Va caldre tallar la C-31 perquè, uns dies després, uns operaris hi anessin a reparar alguns desperfectes. L’alcalde, Rufino Guirado, ja no està per més històries i reclama a la consellera que actuï i ho faci ja. A més, cal tenir present que, segons un estudi demogràfic, la demanda serà clau per tenir realment un nou centre –ara, la Generalitat dona prioritat als instituts. A Calonge, la setmana passada es va inaugurar una escola; feia més de trenta anys que això passava al poble. A Vall-llobrega, en fa 12, han tingut paciència, però, ara mateix, no és que estiguin per tenir-ne molta més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ