Societat

fira modernista

Les dones protagonitzen la X Fira Modernista de Canet

La Fira Mercat, que torna a vestir d’època la localitat aquest cap de setmana, ha escollit com a temàtica principal les dones del modernisme

Inclou, per segon any, la Nit de Tapes i Variétés

Canet de Mar va ser el primer poble de l’Estat on van votar les dones. El motiu: la construcció de la plaça del Mercat. “Van ser les protagonistes d’una gran revolució, que van començar i que anem seguint, per ser el que volem ser, sense complexes, amb pas ferm i decidit. Aquesta fira la dediquem a les nostres avantpassades.” Són paraules de la regidora de Promoció Econòmica i Turisme, Coia Tena. Així, la desena edició de la Fira Mercat Modernista, que torna a vestir d’època Canet de Mar aquest cap de setmana, ha escollit com a temàtica principal les dones del modernisme.

En una època en què les dones eren en un segon terme, essent objectes de contemplació o de devoció, les dones del modernisme es van erigir en pintores, escriptores, compositores i escultores. Així, la fira portarà espectacles de dansa com ara Invisibles, un homenatge a aquelles dones que van lluitar per fer de l’art la seva professió, i Folies bergères, una ullada a la dansa amb ulls de balladora. La fira també permetrà fer un recorregut per la casa museu Lluís Domènech i Montaner acompanyats per Maria Roura, esposa de l’arquitecte.

Després de l’acte inaugural, com ja es va fer en la passada edició, la vetllada inclourà la Nit de Tapes i Variétés, per degustar tapes de cuina modernista i gaudir d’un espectacle que recorda els que es feien a començament del segle XX, amb números de malabarisme, ball, música i escenes còmiques. Avui a la tarda obriran el mercat d’artesans, amb demostracions d’oficis, i els estands de les ciutats modernistes. Dissabte al matí serà la cercavila inaugural amb el pregoner i la seva orquestrina itinerant, acompanyats del senyor Domènec. S’obriran tots els racons de la fira al so de tonades modernistes, a càrrec del grup Xarop de Canya. A partir d’aleshores, els espectacles d’animació s’aniran succeint.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia