Societat

procés sobiranista

Una estelada de 80.000 espelmes, demà a Llívia

La instal·lació, amb la qual es vol batre un rècord Guinness, es començarà a muntar aquest vespre i per completar-la el promotor necessita la col·laboració de centenars de voluntaris

El camp de futbol de Llívia serà l’escenari, demà dissabte, de la que possiblement serà una de les accions més espectaculars a favor del sí en el referèndum: la composició d’una estelada gegant (farà 45 metres per 72 metres) amb 80.000 espelmes. El promotor, Bruno Pérez, fa una crida perquè la gent hi col·labori, ja que caldran unes 150 persones per col·locar les espelmes i cap a 500 per encendre-les en un curt període de temps. El cost del muntatge va a càrrec de Pérez i tres particulars més (l’Ajuntament està donant totes les facilitats i es fa càrrec de part de la logística), però es pot ajudar a finançar-ho “apadrinant” espelmes (a partir de cinc euros per quatre espelmes), bé a través d’un lloc web (www.scat1714.cat) o durant l’acte. Els treballs previs ja començaran avui al vespre i un cop posades totes les espelmes es farà l’encesa pròpiament dita, a les vuit del vespre. L’acte inclourà diversos parlaments. El fet que la instal·lació sigui a Llívia –explica Pérez– és simbòlic, ja que és un poble que no està envoltat per l’Estat espanyol i està “mirant a Europa”. D’altra banda –continua el promotor– la claror de les espelmes representa la llum que aporta cada ciutadà, en un missatge de “pau i il·lusió”.

El muntatge estava previst inicialment per l’agost, però a darrera hora es va suspendre (ja tenien les 80.000 espelmes a punt) arran dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Aquesta gran estelada està pensada també per entrar al Llibre Guinness dels rècords. En qüestió d’espelmes enceses, el rècord actual el té un pastís d’aniversari amb 65.000 espelmes, elaborat a Alemanya. Una delegació del Guinness ja està controlant els preparatius per aixecar acta de l’esdeveniment.

LA XIFRA

3.240
metres quadrats
tindrà de superfície l’estelada amb espelmes, que es muntarà al camp de futbol


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona