Societat

Societat

Una finca de pel·lícula

La Fundació Setba gestiona el recinte d’El Viver d’Argentona, obert a entitats socials i escoles que hi fan tallers, amb accés al museu de la pagesia

L’entorn es lloga per a turisme de negocis i localitzacions cinematogràfiques

La petita ermita del segle XII que hi ha davant de la casa d’El Viver d’Argentona dona fe dels orígens remots d’aquesta explotació agrícola, que tenia 20 hectàrees de terreny. Situada al terme municipal d’Argentona, és propietat de la família Rumeu, que l’any 1863 hi va fer construir la casa actual, d’estil neoclàssic i historicista. La família hi va projectar un petit jardí romàntic que amb els anys es va ampliar, i el disseny es va encarregar al paisatgista Nicolau Rubió.

La Fundació Setba, que presideix l’actual propietari Darío Olaortua Rumeu, gestiona el recinte que s’ha reobert al públic amb visites per a escolars i entitats del tercer sector. L’objectiu de la fundació és apropar a la població el món de la pagesia visitant el centre d’interpretació, on s’exposen estris i eines utilitzats a la finca durant dècades, acompanyats de fotografies antigues de l’Arxiu Municipal d’Argentona. L’antic edifici de les quadres conserva a l’interior les cavallerisses originals i els abeuradors dels cavalls, tant per treballar la terra com per als carruatges.

El Viver es va reobrir al públic el 2016 orientat a visites per a escolars i per a grups, amb una atenció especial als col·lectius més febles. Des d’aleshores han estat catorze les entitats socials, amb 281 persones en total, que s’hi han apropat per conèixer els racons d’aquest recinte. La responsable d’esdeveniments d’El Viver, Sònia Álvarez, assegura que s’adapten les activitats a cada col·lectiu amb tallers relacionats amb la natura i que es poden adaptar a les seves necessitats tenint en compte l’entorn. Per als escolars s’organitzen tallers per aprendre a fer una caixa niu, que es poden emportar a l’escola, mentre que els de secundària elaboren un herbari amb les espècies que localitzen dins el recinte. També han visitat El Viver 157 alumnes de secundària.

L’aplec a l’ermita

L’enorme finca enjardinada i tancada es pot visitar un cop a l’any, coincidint amb el segon diumenge de setembre, quan té lloc a l’ermita l’aplec de la Mare de Déu del Viver. Els jardins es van omplir de nou aquest any, amb l’oferta d’animació i food trucks, de visitants i curiosos que ho van aprofitar per descobrir els entorns romàntics de la finca, on s’amaguen estàtues clàssiques, estanys, una llotja i un templet, entre altres elements d’interès.

La casa residencial del primer baró de Viver, Darius Rumeu Torrents, està situada al mig de la finca. El seu fill, Darius Rumeu i Freixa, que va ser nomenat gran d’Espanya, va ser alcalde de Barcelona entre el 1924 i el 1930. A l’interior de l’edifici no s’hi permet l’accés, ja que es mantenen els usos residencials dels propietaris.

Els gestors de la finca lloguen els exteriors per a localitzacions cinematogràfiques i per gravar-hi espots publicitaris. L’emplaçament s’ofereix a la plataforma Rural Meeting, que ofereix espais per al turisme de negocis en un entorn rural. Amb una petita sala de reunions, la finca pot atraure pels entorns de pel·lícula i la situació estratègica, a tocar de l’autovia a Granollers i l’autopista del Maresme.

Un bon plató. Els escolars poden passejar pels escenaris de pel·lícula que serveixen de plató per a anuncis i exteriors cinematogràfics.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA
Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Marta Paset
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de Tordera (ERC)

“No aprovar el pressupost és el primer gran fracàs del govern”

Tordera
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona