Societat

Sant Cebrià planteja declarar la comarca d’interès turístic

L’alcaldessa de Sant Cebrià de Vallalta, Sònia Scafa, s’atribueix la iniciativa perquè el Maresme sigui declarada comarca d’interès turístic per la Generalitat. Segons s’explica al web municipal, va ser una proposta que va traslladar al president del consorci turístic del Consell Comarcal, Joaquim Arnó, per desenvolupar i aconseguir aquest distintiu per afavorir el conjunt de la comarca. Per la seva banda, l’alcaldessa destaca el potencial turístic del seu poble com a porta d’entrada del parc del Montnegre i amb el projecte de Via Blava que es preveu a l’entorn de la riera de la Vallalta.

Des del Consell Comarcal, Joaquim Arnó assegura que amb la nova llei de turisme es va proposar l’elaboració d’un reglament que permeti atorgar aquesta certificació conjunta des del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, del qual depèn la direcció general de Turisme. “Tenim alguns municipis, sobretot a l’Alt Maresme, que ja són d’interès turístic, però es tracta de fer-ho extensiu”, apunta Arnó. “Abans, però, s’ha de treballar el reglament en què s’especifiqui els avantatges que tindran aquests municipis i si compleixen les condicions per ser considerats d’interès turístic”, conclou. “Sant Cebrià té muntanya però la seva platja és Sant Pol, quin sentit té que no s’incloguin tots com a destinació turística?”, apunta el president del consorci.

Des del Consell Comarcal també es vol presentar com a oferta conjunta la ruta del Camí de Sant Jaume. Aquesta és una proposta que enllaçaria amb els trams que ja funcionen a Catalunya, però resseguint el litoral amb parades obligades a Sant Pol i Mataró.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES