Societat

Noranta productors del territori es troben a Orígens

La Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya se celebra a Olot aquest cap de setmana amb Carme Ruscalleda com a nom destacat

Les coques de forner estrenaran concurs

L’esdeveniment enogastronòmic d’Olot arriba aquest dissabte i diumenge a la sisena edició amb la presència destacada de productes ecològics, el Primer Concurs de Coques de Forner de Catalunya i Idiazabal com a territori convidat. A més d’aquestes novetats, tampoc hi faltaran noms de prestigi com el de la cuinera Carme Ruscalleda, que diumenge oferirà una ponència magistral, cuinarà en directe i mostrarà algunes de les novetats que ha preparat en la nova temporada dels seus restaurants.

Aquesta mostra s’articula en tres eixos. Un fa referència a la transmissió de coneixements, de manera que a l’Aula de Cuina es pot aprendre de reconeguts cuiners. En aquesta edició també es podran seguir les intervencions d’Ada Parellada, Ivan Surinder, Ariadna Julian, Sergi Roca i Jordi Juncà, dissabte, i l’endemà, Vicenç Fajardo, Joan Massegur, Salvador Brugués i Fina Puigdevall. El segon és l’oferta de degustacions, tastos i maridatges dels productes exposats a la fira. La cita serà a l’Aula de Tast amb propostes per a tots els gustos, des de xocolates fins a formatge Idiazabal, passant per productes ecològics com ara vi, pa i torrons. I el tercer pilar d’Orígens és la possibilitat de comprar directament als noranta productors que oferiran des d’embotits fins a làctics, carns, pastisseria, olis, fruita seca, ostres, licors i caves. Un 35% d’aquests productors provenen de les comarques de Girona, especialment de la Garrotxa; un 27%, de les de Barcelona; un 15%, de les de Lleida, i un 13%, de les de Tarragona. També hi haurà presència de productors del País Valencià, de les Illes Balears i del País Basc. Tot plegat es complementarà amb un bon nombre d’activitats. N’hi haurà d’adreçades a la mainada, com ara els tallers de xocolata o embotits, i d’altres que són novetat, com és ara el primer Concurs de Coques de Forner de Catalunya, demà. La convocatòria, que té com a objectiu donar valor a l’ofici de forner, promoure els seus productes i incentivar-ne la qualitat, ha tingut molt bona resposta. Finalment s’ha de destacar la incorporació d’un territori convidat, que en aquesta ocasió serà Idiazabal, que serà a Olot amb cinc petits productors de formatge d’ovella amb segell de la DO, i de productes ecològics com el formatge de vaca, el xacolí i la sidra.

Orígens

Dies 25, de 10 a 21 h, i 26, de 10 a 20 h, al Recinte Firal d’Olot

Entrades, 5 €, amb 5 tiquets de tast

www.firaorigens.cat

Amb temps per al teatre

El cap de setmana a Olot encara pot ser més complet si s’opta per combinar la visita a la fira Orígens amb l’assistència a algun dels espectacles que programa el festival El Petit Format. La tercera edició d’aquesta mostra de teatre s’ha fet gran, amb cinc dies de programació –el primer va ser dimecres–, espais escènics més singulars i més companyies participants. Així doncs, amb l’objectiu de cercar el vincle més íntim entre actor i espectador, les representacions tenen lloc en teatres i espais tan singulars com ara la Pastisseria Cacau, l’església de Sant Ferriol, el Cafè Art Fontanella i un pis particular. En total són deu espectacles per a gustos i edats variades amb companyies de Barcelona, Girona, Lleida, Mallorca i Múrcia. Els més petits podran passar-ho bé avui amb ‘El llop i les tres cabretes’, de la Cia. Murmuri, i diumenge amb ‘Dins la panxa del llop’, de la Companyia de Paper. L’oferta per al públic adult aquest divendres és ‘Vernissatge’, de La Trama. Dissabte congrega la major part del programa, amb ‘Menut Cabaret’, de Solà & Tully; ‘Homenatge’, d’Afiel Teatre; ‘Comiat’, de Cametes Teatre, i ‘Circo submarino’, de la companyia Onírica Mecánica. Diumenge, ‘Estranya parella’, de la Juguesca, clourà el festival.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona