El refugi dels Cortalets, al peu del Canigó, ja té nous guardes

Thomas Dulac i Sophie Cabo han estat escollits entre una dotzena de candidatures

El contracte entre els nous guardes, Thomas Dulac i Sophie Cabo, i el CAF de Prada, que gestiona el refugi, se signarà en els pròxims dies per un any de prova i en principi es renovarà tàcitament. Paul Combelles, responsable del CAF, explica que entre la dotzena de propostes que sol·licitaven el lloc, se'n van retenir tres i es va rebre els candidats en una audició davant una comissió de tres persones. «El projecte de la parella seleccionada és el que ens ha semblat més interessant i també s'ha valorat que es tracta de muntanyencs de bon nivell», diu Paul Combelles.

Thomas Dulac és guia d'alta muntanya i fotògraf, nascut el 1969 a Carcassona. S'expressa en francès, però ha declarat a El Punt que entén l'occità i el català, i que tenen previst contractar personal que entengui el català, perquè ja sap que bona part de la clientela dels Cortalets és catalana. Anteriorment ha treballat a diversos llocs com a monitor d'escalada, monitor socorrista en estacions d'esports d'hivern, va ser guarda del refugi de Marialles durant uns mesos, i ja havia treballat també amb el CAF de Perpinyà. També ha editat guies d'escalada de la zona del Canigó, la Cerdanya i el Capcir, l'àrea de Chamonix, i fins i tot del Sàhara. Aquesta setmana Thomas Dulac s'ha ambientat a Vallestàvia, un poble a la falda del Canigó on s'ha posat al dia amb Jacques Taurinya, batlle d'aquest municipi i vicepresident del sindicat de municipis que gestiona el massís el Canigó. «Intentarem desenvolupar als Cortalets, una idea actual com és l'ecologia, perquè som responsables per les generacions futures», explica Thomas Dulac. En aquest sentit diu que volen fer que sigui un refugi al qual s'arriba a peu, encara que només sigui amb uns 10 minuts caminant. També es desenvoluparà la informació als clients sobre les activitats que es poden fer als voltants del refugi: excursionisme, escalada o alpinisme.

Segons Paul Combelle, els nous guardes dels Cortalets s'han mostrat disposats a obrir també en període de neu, tot i que l'accés ara mateix dificultaria el proveïment del xalet. Les dues parts han confirmat que el xalet serà obert per als actes de la Trobada i la Flama del Canigó, al mes de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona