MOLINS DE REI (Baix Llobregat)

Tres Tombs

Tots a tombar

Aquest cap de setmana Molins de Rei vencerà el fred sortint multitudinàriament al carrer per gaudir de la festa dels animals. Als Tres Tombs, uns 150 rucs i ases i mig centenar de carros i carruatges ocupen majestuosament els carrers de la vila. Demà dissabte, al migdia, els portadors faran el trasllat de la bandera, acompanyats per la xaranga Mai-Toquem-Bé i diumenge serà el dia gran de la festa. De bon matí, els membres de L'Entxuscat, portadors de la bandera d'enguany, aniran a buscar l'alcalde per anar plegats a l'esmorzar popular, que tindrà lloc a la plaça de la Llibertat. En acabar, genets i carreters ja seran a punt per a la desfilada. La concentració de carros i cavalleries té lloc al barri de la Granja.

Al migdia en punt comença l'acte més esperat de la jornada: la passada dels Tres Tombs. La desfilada pels carrers de la vila –animada per la xaranga local Ban The Marxa– arribarà fins a l'església, on es durà a terme la benedicció dels animals. Ja a la tarda hi haurà un concert amb l'orquestra La Principal de la Bisbal al Foment Cultural i Artístic. L'entrada de la bandera obrirà el ball.

27 i 28 de febrer. Passada, diumenge, a les 12 h. Recorregut: Barri de la Granja, Jacint Verdaguer, pl. de Catalunya, Rafael Casanova, del Molí, del Terraplè, Verge del Pilar, Pi i Margall, pl. de la Creu, Major, Pare Manyanet, Església, Ignasi Iglesias, Països Catalans, Verdaguer, pl. de Catalunya, Casanova, Molí i del Terraplè.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.