Societat

Tarragona instal·larà un ascensor al costat de les cent escales, per fi obertes

La nova estructura, finançada per l'Estat, permet pujar de la Part Baixa fins al centre en només 90 segons

Minuts abans de les cinc de la tarda, l'hora prevista perquè els polítics tallessin la cinta per complir el protocol, l'estructura mecànica ja treia fum. La connexió entre els carrers Zamenhof i Vapor ja era una realitat i principalment els veïns, però també molts ciutadans encuriosits, s'hi van aplegar per comprovar que en aquesta ciutat també es fan inauguracions. «Fa dinou anys que les reivindiquem, tant per a la gent gran com per als joves», va subratllar amb satisfacció el president del barri del Port, Pepe Ruiz. La mecanització de les escales, que ha costat 2,3 milions d'euros, és l'obra de més envergadura finançada pel fons estatal de l'any passat, i cohesiona molt més la Part Baixa i el Serrallo amb el centre. Des d'ahir, la connexió amb el carrer Zamenhof –també amb el Sevilla i el Mallorca– tan sols suposa una inversió d'un minut i mig, en una ruta en què, desgraciadament, també es contempla la degradació i la brutícia de l'interior de l'edifici de la Chartreuse.

Un ascensor

Amb les escales s'han instal·lat dotze càmeres de vigilància que funcionaran durant les 24 hores del dia, tot i que, segons va aclarir l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, tan sols filmaran l'espai de les escales, que és propietat pública. A més, també s'han construït unes altres escales per pujar a peu, i que, segons alguns veïns malpensats, segur que quan faci bon temps s'ompliran de joves que practicaran el botellón. Com que les escales no solucionen el problema de la mobilitat al cent per cent, l'alcalde tarragoní va explicar que fa temps que estudien la possibilitat d'instal·lar un ascensor perquè l'utilitzin les persones amb mobilitat reduïda, principalment les que van amb cadira de rodes i les que porten cotxets de nen. Només hi ha dues opcions: o bé al costat de l'estructura, respectant les restes trobades, o bé, com va avançar El Punt, a les escales que hi ha a tan sols 50 metres, que uneixen també Zamenhof i Castaños. La més probable sembla que serà la primera, encara que ningú va parlar de terminis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Habitatge

Territori lliura 12 pisos de lloguer assequible al Polvorí de Barcelona

Barcelona
Societat

Neix SíVic, un projecte d’entitats esportives de Vic per la cohesió social

Vic
Societat

Sis anys de presó per un jove que en va matar un altre a Pineda el 2022

Barcelona
Societat

Reclamen que s’inclogui la llengua de signes catalana al 112

Barcelona

El servei de transport públic de la Vall arriba als 1.500 usuaris

CAMPRODON

La Diputació de Barcelona dona 47 milions en ajuts a la transició ecològica

Barcelona

Es limita l’ús de petards per garantir una revetlla segura i inclusiva

girona
economia

Els conductors de bus de Moventis s’uneixen per reclamar més personal

lloret de mar
Serveis

Estiu d’obres i amb talls parcials a les línies L5, L2, L4 i L10 nord de metro a Barcelona

Barcelona