Correus exigeix als carters de la zona de Terrassa que justifiquin retards o absències per la nevada

Segons la UGT, l'empresa va amenaçar de descomptar el dia als treballadors

Com a molts altres professionals d'arreu de Catalunya, la nevada del passat 8 de març va agafar de sorpresa el col·lectiu dels carters. Molts no van poder arribar a les sucursals de l'àrea de Terrassa per problemes de transport i mobilitat.

Tot i que el servei de Protecció Civil de la Generalitat va aconsellar que s'evitessin el màxim possible els desplaçaments, Correus va enviar a primera hora del matí, segons la UGT, un correu electrònic en què advertia el cap de l'empresa postal de Terrassa que la nevada no es podria utilitzar com a justificació per arribar tard o per no anar a treballar. El delegat comarcal de la UGT del sector postal al Vallès Occidental, Antonio Jurado, va precisar que l'escrit assegurava que qui no treballés aquella jornada se li descomptaria del dia d'assumptes propis. «Era un escàndol», va exclamar Jurado.

Després de la pressió dels representants sindicals, però, Correus es va mig retractar. Aleshores, va decidir que tothom que portés un justificant de Renfe o d'un ajuntament que justifiqués que havia tingut problemes per arribar al seu lloc de feina i per repartir cartes no se li descomptaria res. El delegat comarcal de la UGT del sector postal al Vallès Occidental va criticar «la falta de sensibilitat amb els treballadors» per part de la companyia postal.

Accident a Vacarisses

La nevada va afectar sobretot els carters de Vacarisses. Per aquest motiu, les instruccions per part de la direcció de Correus els van agafar més desprevinguts. Els problemes en aquest municipi provocats per la neu van impedir que durant el 8 i el 9 de març els funcionaris poguessin repartir la correspondència. El tercer dia de la nevada, sí que van sortir. Però, a causa de les males condicions pel gel que encara hi havia als carrers de Vacarisses, una cartera va tenir un accident i es va trencar els lligaments d'un genoll. La dona va haver de ser intervinguda quirúrgicament.

Per tot plegat, la UGT va fer un escrit al director territorial en què li sol·licitava que els carters de Vacarisses no siguin penalitzats pel mal temps.

Per posar al dia el correu que es va acumular durant aquells dies en aquest municipi del Vallès, el sindicat demana a Correus que es faci mitjançant hores extraordinàries o mòduls.

Aquest diari va intentar ahir, sense èxit, posar-se en contacte amb els portaveus de Correus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens