Vuit de cada deu residents al Camp i l'Ebre el 2008 no sabien què es feia de l'urani gastat

Les dues enquestes del gabinet Ceres, amb seu a Reus, no permeten fer una comparació entre el 2008 i el 2010 pel que fa als nivells de coneixement a tota la demarcació sobre el destí del combustible gastat de les centrals, ja que el 2010 l'àmbit més ampli de la consulta es redueix al comarcal, però sí que es pot concloure que el 2008, quan l'MTC ja era una aposta inequívoca de l'Estat i d'Enresa per donar una solució al combustible gastat de les centrals espanyoles, un 84% dels enquestats de la demarcació de Tarragona no sabien què es feia –i què se'n fa mentre no hi hagi un MTC operatiu– del combustible gastat (74%) o bé donaven una resposta diferent a la correcta (10%).

L'urani gastat s'emmagatzema en piscines que, en la majoria de les centrals, esgotaran la seva capacitat en els propers anys. Aquest desconeixement no és, però, una particularitat de la demarcació tarragonina, ja que en el grup de control de la mostra (Tarragona, Guadalajara i Burgos), que inclou altres territoris estatals nuclearitzats, el percentatge és similar (80%). Fins i tot actualment un 12% dels residents a la Ribera d'Ebre creuen que els residus encara es porten a França, on només es guarden, fonamentalment, els procedents de la desmantellada Vandellòs I.

També en l'àmbit del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, més de la meitat dels enquestats l'octubre del 2008, que és quan es va fer el primer estudi encarregat per l'AMAC, no havien sentit a parlar mai del projecte d'emmagatzematge de residus nuclears que ara es debat, un nivell d'ignorància també equiparable al de les altres dues províncies estatals incloses en l'estudi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona