Cabrera destina part del fons estatal a netejar les pintades que van fer a l'estiu al castell de Burriac

Les pintades que uns brètols van fer a les parets del castell de Burriac desapareixeran aviat. Una empresa especialitzada en conservació i restauració, Abac, serà l'encarregada de portar a terme aquests treballs per netejar els grafits sense malmetre les pedres del castell. Va ser l'estiu passat quan es van detectar les pintades, que estan fetes amb esprais i s'hi poden llegir frases com ara El islam vencerà o Catalanes pobres diablos. L'Ajuntament va comunicar els fets a la Generalitat, que va obligar que fos una empresa especialitzada que es fes càrrec de la neteja per no malmetre les pedres originals. És per això que l'Ajuntament ha decidit destinar 40.000 euros que havia sol·licitat dins els ajuts estatals d'ocupació a la neteja dels grafits i la restauració d'una part del mur que es va malmetre amb una tempesta de llamps que també va tenir lloc l'agost passat. Segons va explicar el regidor d'Urbanisme, arran de l'impacte dels llamps es va esquerdar part del sostre de la capella de Sant Vicenç, que està situada a l'interior del castell i que també s'arreglarà.

Els treballs ja estan adjudicats i després d'alguns retards tècnics està previst que comencin la setmana vinent, tant la neteja com la reparació del mur i les esquerdes del sostre. Uns mesos abans que es trobessin les pintades, la Fundació Burriac, que organitza cada any la pujada al castell, va denunciar l'abandonament i la brutícia que acumulava l'entorn. L'Ajuntament va reconèixer aleshores el mal estat en què es trobava i ho va comunicar al Parc de la Serralada Litoral, que se'n va fer càrrec.

Cabrera de Mar disposava de 374.000 euros corresponents a les obres del fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local. Aquests ajuts han permès portar a terme fins a tretze projectes, la majoria dels quals s'han executat recentment o estan a punt d'acabar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.