Societat

El compromís dels alumnes d’institut

Gràcies al servei comunitari que molts centres ja han iniciat l’alumnat ha pogut conèixer i participar de diversos projectes i accions de Càritas

Un grup de joves de l’institut Carles Rahola de Girona ha participat a l’aula cooperativa, un projecte obert que inclou alumnat divers, i que ha posat en marxa iniciatives d’horticultura, fusteria o venda de productes, amb un objectiu solidari: entregar els beneficis a entitats socials, en aquest cas a Càritas.

Aquest és només un dels exemples de cooperació entre les entitats i els centres de secundària a través de la posada en marxa del servei comunitari per a l’alumnat de secundària, que promou les accions de compromís cívic, l’aprenentatge en l’exercici actiu de la ciutadania i la posada en pràctica dels coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

Gràcies al servei comunitari que molts instituts ja han iniciat, l’alumnat ha pogut conèixer i participar de diversos projectes i accions de Càritas, com les recollides d’aliments i roba, el projecte Apadrinar un avi o les activitats de suport educatiu a infants de primària. El servei comunitari, impulsat pel Departament d’Ensenyament amb la col·laboració de les entitats, es concreta en un projecte en el qual els alumnes de 3r i 4t d’ESO es formen treballant sobre necessitats reals del seu entorn amb l’objectiu de millorar-lo. L’alumnat ofereix un servei i alhora posa en acció els valors i habilitats propis de la competència social i ciutadana. Les entitats socials són les responsables d’oferir als centres educatius l’espai on desenvolupar els projectes de servei comunitari i posar en valor la dimensió educativa de l’acció social. Entitats i centres educatius participen conjuntament en el disseny, el seguiment i valoració de les actuacions del projecte, cercant una continuïtat i coherència educativa entre les seves accions que els permeti donar resposta als objectius del projecte.

Enguany, fins a vuit instituts de la ciutat de Girona i molts altres d’arreu de la diòcesi han sol·licitat participar del servei comunitari i implicar-se en la tasca social de Càritas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia