Societat

Una noia mor apunyalada per un lladre al Port Olímpic

El vigilant de seguretat que li havia recuperat el mòbil també va rebre una ganivetada i està hospitalitzat

La zona d’oci té més vigilància des del juliol, quan van matar un xinès a cops

Un noia de 26 anys veïna del Vendrell ha mort per la ganivetada que li va clavar ahir a la matinada un lladre que li havia agafat el mòbil en un local nocturn del Port Olímpic de Barcelona. L’agressor també va ferir de gravetat un vigilant de seguretat del local, l’Smar, que havia recuperat el telèfon robat i havia ordenat l’expulsió del local de l’agressor i un còmplice que l’acompanyava.

Els fets van passar pels volts de les tres de la matinada, quan una clienta de l’Smar va avisar la víctima que uns joves havien agafat el mòbil. Ella va anar a alertar un vigilant, que va recuperar el mòbil i va expulsar del local els dos sospitosos. Però quan ja se n’anaven un dels nois va clavar una ganivetada a la noia i una altra al vigilant i seguidament tos dos van fugir corrents. Els dos ferits van ser traslladats a l’hospital però la jove va morir poca estona després. El vigilant ahir continuava ingressat i evolucionava bé. Els Mossos s’han fet càrrec de la investigació i van a la saga dels sospitosos a partir de les imatges de seguretat de l’Smar i d’altres locals de la zona.

L’apunyalament mortal en el marc d’un robatori a la zona d’oci nocturn del Port Olímpic s’ha produït en un moment en què tant la Guàrdia Urbana com els Mossos han augmentat la vigilància a la zona després dels virulents i mortals incidents ocorreguts a finals de juliol al mateix Port Olímpic, quan un grup d’homes de l’Europa de l’est van matar a cops i puntades de peu un noi xinès també a la zona del Port Olímpic. El crim i els criminals, que segons alguns testimonis semblava que anaven a la caça d’un asiàtic, van ser enregistrats per les càmeres de seguretat però fins ara no han estat detinguts. Aquest assassinat és un dels set dels dotze comptabilitzats a Barcelona aquest any que encara queden per resoldre. No s’ha pogut detenir tampoc l’autor de l’assassinat d’un jove suec en un pis del carrer Urgell el 17 de maig. De moment també campa lliure el motorista que el 24 de juny, tot fent-li una estrebada, va causar la mort a Hyewol Kim, diplomàtica de Corea del Sud en viatge oficial a Barcelona. Falta per esclarir també el cas del marit de la mestressa de la perruqueria Spejo’s, el veí d’Arenys de Munt Xavier Costa Casellas que el 6 de juliol va morir tirotejat al local de la dona quan acabava de tancar. I el 19 de juliol un noi de 20 anys va morir tirotejat per un pistoler que va fugir en bicicleta. També queden pendent els apunyalaments mortals a l’Eixample, l’11 de juliol, i a Nou Barris, el 16 d’agost. I queda pendent trobar l’assassí de la dona sueca que va ser trobada morta a Can Tunis. També s’investiga si el cas del matrimoni septuagenari trobat mort a casa seva el 25 d’agost va ser un crim i suïcidi, cosa que el posaria a la casella dels casos resolts.

LES XIFRES

763
robatoris amb violència
es van registrar el juliol a Barcelona, cent més que el juliol de 2018, segons els Mossos.

LA FRASE

Ens solidaritzem amb el dolor de la família i els amics. Compareixerem com a acusació popular
Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn
comunicat
1.529
detinguts per robatoris
a Barcelona del gener al 15 d’agost, mentre que en tot el 2018 van ser-ne 1.627.

Polèmica pels carteristes i els robatoris violents

Increment dels lladres violents

El tinent alcalde Albert Batlle (PSC) va assegurar al juliol que Barcelona patia una crisi de seguretat”. La policia catalana, a mitjan d’agost, va confirmar amb xifres que s’havia incrementat l’acció delictiva, tot i afegir que la tenia “sota control”. Sosté que els lladres són cada cop més violents i demanen canvis per controlar els reincidents. De detencions per furts, aquest any se n’han fet 4.081 fins al juliol, mentre que en tot el 2018 van ser-ne 5.719. L’increment de furts i robatoris ja va despuntar l’any passat.

Detinguts sense antecedents

El centre Irídia va alertar ahir que 4 de les 16 persones detingudes pels Mossos al metro de Barcelona com a carteristes reincidents i que van passar a disposició judicial “no tenen antecedents penals ni policials”. Va reclamar als cossos policials que no facin més aquestes operacions “discriminatòries” sobre el perfil racial i prohibits per l’ONU.

Dues reunions

Avui el conseller d’Interior, Miquel Buch, es reuneix amb una vintena de representants de la societat civil per tractar mesures sobre la seguretat a Barcelona. La subdelegació del govern espanyol acull una altra reunió amb jutges i fiscals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona