Societat

Societat

Unir infància i experiència

Per primera vegada s’organitzen tallers solidaris entre gent gran i alumnes de 6è de l’escola Montserrat de Sarrià de Ter en benefici de La Marató

Destaquen el suport i l’aprenentatge entre ambdues generacions

No sé dibuixar un arbre”, diu l’àvia. “Ja ho faig jo i tu el pintes”, diu la nena. Tot i que pot semblar simple, realitzar un punt de llibre en benefici de La Marató de TV3 d’aquest any esdevé una activitat molt enriquidora, sobretot per a la gent gran, amb un canvi d’actitud més positiu. Els programes d’intercanvi generacional es potencien en les residències perquè en aquestes trobades l’alegria dels nens combat l’aïllament, la depressió i el desgast físic dels més grans. A canvi, els infants aprenen de la paciència i l’agraïment dels avis.

Per primera vegada, la regidoria de Serveis Socials, Gent Gran i Salut de Sarrià de Ter ha incentivat un taller d’intercanvi generacional entre gent gran usuària del servei Jubilus i els alumnes de 6è de l’escola Montserrat de Sarrià de Ter. Es va realitzar el dijous 14 de novembre i es tornarà a repetir el dijous 28 de novembre, de les 10.30 a les 12.30 h, a l’Edifici Centre d’Arts Escèniques de Sarrià de Ter. Les manualitats que s’hi realitzin es destinaran a la venda solidària inclosa en la campanya de les activitats que el dimecres 11 de desembre es duran a terme al centre del Coro per a La Marató de TV3, que enguany recapta fons per a les malalties minoritàries.

“La idea inicial va sortir d’un grup de jovent de Sarrià de Ter”, explica la regidora de Gent Gran i tercera tinent d’alcalde de Sarrià de Ter, Desirée Arasa. Les entitats de joves i l’empresa Jubilus, que treballa per a la gent gran al municipi, són els dinamitzadors d’aquesta activitat, de la qual la regidora en fa una valoració molt positiva, amb la intenció de repetir-la de cara a l’any vinent amb diferents cursos escolars.

Els deu avis participants i els vint-i-cinc alumnes de sisè es van distribuir en taules de sis cadires. Així els tallers el feien quatre nens per cada dos avis, una proporció que va permetre treballar en equip. La regidora Desirée Arasa no només valora en positiu un taller que descriu com a “molt bonic”, sinó que en destaca “l’aportació, l’ajuda mútua” però sense oblidar també la vessant lúdica del taller. “Al capdavall es tractava de passar-ho bé per una bona causa i amb un bon esmorzar”, assenyala Desirée Arasa.

Aprendre a concentrar-se

La regidora de Serveis Socials i Gent Gran de Sarrià de Ter va destacar també l’aprenentatge dels alumnes de l’escola Montserrat amb aquest taller: “La mestra va explicar que era una classe moguda, complicada, i, en canvi, a l’hora de fer l’activitat, amb els avis, s’hi respirava silenci: els alumnes estaven molt enfocats i concentrats.” No és només dibuixar un arbre i pintar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona