SANT VICENÇ DE CASTELLET (Bages)

Ballada de Gitanes

Un segle de gitanes a la plaça

La primera ballada de gitanes a Sant Vicenç de Castellet va tenir lloc el 10 de febrer de 1907. Amb més de cent anys d'antiguitat, la festa, declarada d'interès local, reunirà aquest cap de setmana més de 200 balladors –repartits en una desena de colles– a la plaça de l'Ajuntament, engalanada per a l'ocasió.

Aquest any les colles balladores són: la Colla Sardanista, El Niu, la Coral Nou Horitzó, els Geganters, el Club Natació Castellet, la Colla Nova, els Exdansaires, l'Escola de Dansa, la Colla Vermella i Blava de l'Esbart i els Independents.

El ball comença amb el vals dels gegants, que dóna pas al passeig d'entrada (ball de Caldes, en homenatge als picapedrers de Caldes de Montbui). Tot seguit s'inicia el galop d'entrada, que acaba amb la coronació de la núvia, i el galop de coronació. Arriben, en acabat, els entremesos: el xotis, les catxutxes, les contradanses –amb la figura d'una estrella formada per tots els balladors–, la jota, el vals jota i el galop final, en què pot participar tothom. Es clou l'acte de nou amb el balls dels barons de Castellet.

22 i 23 de maig. Diss., 17.30 h, ballada infantil i juvenil; dium., 12 h, ballada popular. Pl de l'Ajuntament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.