Societat

Viatge al futur

El parc francès Futuroscope regala al visitant 25 experiències per somiar, imaginar i explorar el món d'una forma diferent

Vols ballar en companyia de robots de més de set metres d'alçada? O viatjar amb animals del cel i de la terra en un cinema que continua per sota dels teus peus? T'imagines somniar com tres Astromosques volen a la lluna dins l'Apol·lo XI per viure una aventura en 3D? T'atreveixes a recórrer la comarca on es troba Futuroscope, la Vienne francesa, tot seguint les peripècies d'un personatge que es queda adormit en un tren el dia del seu casament? Series capaç de submergir-te en la profunditat del mar en tres dimensions i viatjar per l'univers a través d'una successió de col·lisions còsmiques? Vols travessar el món a la velocitat de la llum i descobrir el misteri de la nota blava en un llac que, en fer-se fosc, pren vida? I si et proposem un safari virtual amb els animals del futur, aquells que poblaran la Terra d'aquí a 5, 100 o 200 milions d'anys? O potser, al costat d'Arthur, convertir-te en Minimoy en una aventura en 4D. Ni que sigui només per endinsar-se en l'atracció que és novetat aquesta temporada paga la pena visitar el parc temàtic europeu de referència pel que fa al món audiovisual, els darrers avenços cinematogràfics i la tecnologia robòtica del futur. El director de cinema francès Luc Besson ha creat per a Futuroscope una versió màgica que obre la porta al món imaginari d'Arthur i els Minimoys.

En total, 25 atraccions conformen un parc temàtic que 23 anys després d'obrir les portes ens continua fent somiar i ens permet explorar el món d'una altra manera. Fa uns anys es deia que Futuroscope no era un parc adreçat als nens. La realitat és que actualment és una destinació ideal per escapar-se amb amics, però també per gaudir en família. A més a més de les sensacions que ens brinden les experiències, el parc recrea un univers que captiva els més petits (i també els que no ho són tant). El món dels nens ocupa més de dues hectàrees amb una vintena de jocs imaginatius, reptes esportius i apassionants aventures per descobrir-les al teu ritme.

Per aprofitar al màxim tot el que el parc ens ofereix, és recomanable que la visita es faci en dos dies. D'aquesta manera podrem admirat també la seva arquitectura innovadora. Tots els edificis estan dissenyats amb metall, vidre i alucobond i són obra de Denis Laming. El primer que es va construir i emblema del parc és el Pavelló de Futuroscope. Té forma de prisma de vidre triangular sobre el qual s'assenta una esfera blanca de 17 metres de diàmetre. L'Omnimax captiva el visitant perquè és com si un meteorit hagués caigut del cel i s'hagués incrustat al parc. Projecta imatges sobre una cúpula de 900 m² i una esfera de 27 metres de diàmetre. I la Catifa Màgica és un edifici que recorda un orgue en plena simfonia. Al seu interior hi ha únic cinema, la pantalla del qual es perllonga per sota dels peus dels espectadors. Al vespre s'il·lumina i al seu voltant la vida raja en verd i blau.

Al parc hi ha una oferta de restauració variada, set restaurants temàtics, un dels quals –Le Cristal– ens proposa tastar la cuina del futur. I a uns minuts a peu, una dotzena d'hotels ens facilitaran l'estada.

PER ARRIBAR-HI

En cotxe. Autopista A10, sortida 28, accés directe.
En tren. BCN-París Trenhotel Joan Miró.www.elipsos.com
En avió. Des del 23, dimecres i diumenge, Girona-Potiers.
Entrades. Adults: un dia, 35 euros, dos dies 66. Nens: un dia 26 euros; dos dies, 47. Menors de 5 anys: gratuït
Traduccions. Plànols de visita en espanyol. Atraccions amb traducció simultània. Cal demanar el receptor digital a informació.
Poitiers. Capital de la regió, a 10 quilòmetres del parc, joia del romànic. www.ot-poitiers.fr
Chauvigny. Després de pujar a La Vienne dinàmica, podem visitar la ciutat medieval on té lloc part de la història. I enlairar-nos amb l'espectacle Els gegants del cel. www.chauvigny.fr
La vall dels micos. Més de 350 primats vivint en llibertat. www.la-vallee-des-singes.fr
Abadia de Saint-Savin. Patrimoni de la Unesco. www.abbaye-saint-savin.com


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA