Societat

L’exèrcit espanyol ja actua a les comarques gironines

Els soldats destinats a la base de Sant Climent Sescebes es van desplaçar ahir a Campdevànol per desinfectar el geriàtric

Torroella de Montgrí i Olot també valoren demanar ajuda militar

L’exèrcit espanyol ja actua al territori de les comarques gironines. La primera acció, però, no l’ha realitzat la Unitat Militar d’Emergències (UME), sinó els soldats destinats a la base de Sant Climent Sescebes (Alt Empordà), que ahir al matí es van desplaçar fins a la residència d’avis de Campdevànol (Ripollès) per fer tasques de desinfecció. Es tracta d’un geriàtric de tres plantes que també és centre de dia, i el procés, que va durar uns pocs minuts, tenia com a objectiu minimitzar el risc de contagis, en un centre en què no hi ha hagut fins ara cap cas de Covid-19. Segons informa l’ACN, també el cos va oferir el servei a l’hospital de Campdevànol, però el centre no ho va considerar necessari, ja que disposen de servei propi.

D’altra banda, Torroella de Montgrí (Baix Empordà) i Olot (Garrotxa) s’han interessat pels serveis que presta l’exèrcit, per valorar la possibilitat de fer-ne ús. Concretament, a Torroella els preocupen dues residències geriàtriques: la Vilabell, dividida en dos edificis i que té participació de l’Ajuntament, i la residència privada La Vila Montgrí. En els dos casos, es tractaria de desinfectar els centres per evitar contagis per coronavirus. Pel que fa a Olot, el consistori ha demanat l’ajuda sense concretar encara, però, en quins espais caldria actuar. La capital de la Garrotxa compta amb l’hospital comarcal i sis residències d’avis com a llocs sensibles en què caldria una desinfecció.

Més morts, més altes

Tretze persones més han mort a les comarques de Girona com a conseqüència de la Covid-19. En total, ja hi ha 157 persones que han perdut la vida per la malaltia des de l’inici de l’epidèmia. També s’han registrat 158 nous positius i això eleva a 1.608 el nombre de contagis detectats a la Regió Sanitària de Girona, segons dades del Departament de Salut. D’aquests, 106 estan en estat greu i 610 han hagut de ser ingressats en centres hospitalaris. La bona notícia, però, és el nombre d’altes: en un sol dia se n’han donat 79, cosa que suposa prop d’un 20% de les que hi ha actualment, 408. El total de professionals afectats pel SARS-CoV-2 és de 492.

Ahir va morir el primer usuari de la residència d’avis de Palamós Gent Gran, que ja estava diagnosticat, i l’Hospital Comarcal de la Garrotxa i d’Olot ha registrat cinc morts més per coronavirus en les darreres hores, dues ahir al matí. A Blanes, l’hospital ha comptat dues morts més per coronavirus i les persones que han perdut la vida al centre de la capital de la Selva Marítima en total ja són tretze.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona