Societat

L’ocupació de les UCI baixa per primer cop de les 1.000 persones

Ahir hi havia 977 persones a les unitats de cures intensives (UCI) de Catalunya, el que representa una ocupació del 66%. La consellera de Salut, Alba Vergés, va destacar la dada perquè és la primera vegada que l’ocupació baixa de les 1.000 persones, un indicatiu més que la pandèmia va de baixada. Tot i així, Vergés va recordar que les UCI han triplicat la seva capacitat i que encara estem “al 167% de la capacitat habitual”.

Pel que fa a les residències, la consellera va informar que fins ara s’han fet ja més de 29.000 proves PCR, que prop de 600 persones han retornat amb les seves famílies i que 743 han estat recol·locades a espais nous habilitats o a altres centres residencials.

Vergés va informar també que el departament de Salut ha repartit la darrera setmana 470.000 unitats de protecció més, de les quals 272.000 entre el 21 i el 22 d’abril.

D’altra banda, la consellera va criticar durant la seva compareixença d’ahir que al final l’estudi de seroprevalença impulsat per l’Institut Carles III impliqui més feina per als sanitaris catalans, especialment per als de l’atenció primària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia