Escapades

Dos països, una regió

Castells, parcs naturals i ciutats medievals a la regió del Baix Rin, fronterera entre Holanda i Alemanya

Situada al cor d'Europa, la zona del Baix Rin comprèn el sud-est d'Holanda i la part més occidental d'Alemanya. Una regió natural travessada pel riu Rin, que els dos països han decidit potenciar conjuntament com a destinació turística amb la campanya Cool Breaks. L'excel·lent xarxa de carreteres i les bones connexions per ferrocarril i per ferri faciliten el pas d'una banda a l'altra de la frontera per descobrir ciutats històriques com Arnhem, Nimega i 's-Hertogenbosch –la ciutat del pintor El Bosco, més coneguda com a Den Bosch–, a Holanda, o Xanten, Krefeld i Kempen, a Alemanya.

Si comencem la nostra escapada pel costat holandès de la regió no podem deixar de visitar el parc nacional de Hoge Veluwe i el Museu Kröller-Müller, una combinació única de naturalesa, art i arquitectura, a tocar d'Arnhem. El parc –el més gran d'Holanda, amb 5.500 hectàrees de bosc– es pot visitar fent excursions a peu (hi ha una àmplia varietat de rutes que van des dels dos fins als vuit quilòmetres) o en bicicleta (n'hi ha més de mil a disposició del visitant que es poden utilitzar gratuïtament). L'activitat al parc es pot completar amb una visita al museu, on trobarem una àmplia col·lecció d'obres de Vincent Van Gogh, tot i que també hi estan representants Picasso, Renoir, Monet, Mondrian, entre altres artistes.

També a prop d'Arnhem trobarem el Museu Holandès a l'Aire Lliure, que disposa d'una col·lecció de més de 80 cases, granges i molins originals trasplantats al museu per donar a conèixer d'una manera didàctica com vivien els avis i besavis de les actuals generacions d'holandesos.

No podem abandonar el costat holandès del Baix Rin sense descobrir la ciutat de Den Bosch tot navegant pels canals del riu Binnendieze, que corre per darrere i per sota de les cases, enmig d'un decorat idíl·lic. Dels 12 quilòmetres de canals que hi havia originalment, avui en queden 3,5 km que es poden recórrer en vaixell gràcies als viatges que organitza l'organització Kring Vrienden. Ja a terra ferma, val la pena visitar l'ajuntament d'estil clàssic, situat a la plaça del Mercat (Markt), i sopar en el restaurant Raadskelder, a l'antic celler de l'edifici; la catedral de Sant Joan, d'estil gòtic, i el centre d'art del pintor Hieronymus Bosch Bosch, El Bosco, nascut en aquesta ciutat.

Ja a Alemanya, ens podem acostar a Krefeld, coneguda com la ciutat de vellut i seda, ja que van ser aquestes teles les que van determinar la seva història. Krefeld és avui una ciutat moderna i animada on val la pena perdre's per anar de compres. Però si el que volem és submergir-nos en l'època medieval, ens haurem d'acostar fins al districte històric de Linn, un antic burg presidit per un castell reconvertit en museu que mereix la pena visitar ni que sigui per pujar fins a la torre, des d'on gaudirem d'unes espectaculars vistes de la zona.

Ciutat medieval i castell és també el tàndem que ofereix Kempen, considerada la perla del Baix Rin. Els esforços duts a terme durant la restauració del nucli antic, a mitjan anys seixanta, van donar com a resultat una ciutat on el patrimoni històric conviu en harmonia amb els edificis moderns. A l'estiu gaudirem dels seus cafès i terrasses a l'aire lliure, però també té un encant especial al mes de desembre, quan s'hi celebra un mercat de Nadal tradicional, amb més de cent setanta parades.

PER ARRIBAR-HI

En avió. Hi ha vols directes des de Barcelona, Girona i Reus fins als tres aeroports de la regió: Eindhoven, Düsseldorf i Weeze.

ADRECES ÚTILS

Informació i reserves: www.coolbreaks.com
Museu Holandès a l'Aire Lliure: www.openluchtmuseu.nl
Museu Kröller Muller: www.kmm.nl
Parc Nacional de Hoge Veluwe: www.hogeveluwe.nl
«Tour» en vaixell a Den Bosch: www.kringvriendenvanshertogenbosch.nl
Allotjament en castells: Castell de Wissen www.schloss-wissen.de Castell de Hertefeld www.schlossruine-hertefeld.de

Dormir com un rei

Alguns castells de la zona ofereixen la possibilitat de passar-hi la nit, en un ambient majestuós i acollidor alhora. És el cas del castell de Hertefeld, on hi ha l'opció de dormir a la torre, o el castell de Wissen, situats prop de l'aeroport de Weeze. Tots dos estan envoltats d'extensos jardins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA