Societat

El carrer major d’un barri de Barcelona, tallat ‘sine die’

Les obres per arranjar l’esllavissada que es va produir ara fa un any no està previst que comencin fins l’any vinent

Els veïns se senten abandonats

Un carrer major tallat durant mesos i més mesos. Això és el que passa i passarà al barri del Rectoret de les Planes, a la zona de Barcelona que limita amb el terme municipal de Sant Cugat. Es tracta d’una zona boscosa, amb urbanització de cases unifamiliars, al vessant de la serra de Collserola que mira a la comarca del Vallès on l’abril de l’any passat hi va haver un espectacular esfondrament de terra que va afectar dues propietats i va tallar el trànsit al carrer principal del veïnat, anomenat carrer Major del Rectoret. Els veïns afectats es queixen i l’Ajuntament de Barcelona no executarà les obres de millora del lloc fins l’any vinent.

“Algú em va dir que tenia raó quan jo dic que si això que ha passat a casa meva hagués passat al mig de Sarrià ja estaria arreglat.” Ho diu la Mercè Morató, que des del 21 d’abril de l’any passat, en plena pandèmia, viu un malson. Aquell dia una pluja molt intensa va provocar la caiguda de terra pel vessant de la muntanya que va entrar a la seva finca emportant-se una part de la terrassa exterior sense afectar l’edifici on viu amb la seva família, segons va dictaminar un estudi fet per un arquitecte. El que sí que va quedar molt malmès va ser el carrer que passa per sobre la finca de Morató i que l’esllavissada va deixar inservible en aquest punt. Actualment hi ha unes tanques que delimiten el lloc i uns senyals de trànsit que impedeixen el pas als vehicles que volen seguir carrer amunt.

Durant aquest temps que ha passat des de l’esllavissada els veïns s’han sentit molt poc acompanyats per l’Ajuntament. “Ningú s’ha posat en contacte amb nosaltres”, denuncia la Mercè Morató, que assegura que el consistori també ha donat allargues a les associacions de veïns que s’han interessat per l’estat de la qüestió. Per tot això, els veïns han iniciat accions legals contra l’Ajuntament, segons va explicar Morató.

Les obres, però, no començaran fins al 2022, que és quan el consistori ha decidit dur a terme un seguit de millores als barris de muntanya, que inclou també el Rectoret. Fins aleshores, el carrer principal del veïnat seguirà tallat i els veïns que hagin d’anar barri amunt hauran de voltar per un altre costat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona