Societat

Les universitats catalanes baten el rècord de matriculats en aquest curs

Un total de 269.500 alumnes s’han matriculat en l’actual curs 2020-21 a les dotze universitats catalanes, xifra que implica un augment del 2% respecte a l’any acadèmic anterior, i consolida l’actual com el curs amb més matriculats de tota la història del sistema universitari català.

La Secretària d’Universitats de la Generalitat (SUR) ha fet públiques les dades, que procedeixen d’un estudi inicial que ha dut a terme el sistema d’informació universitari Uneix a partir de la informació facilitada per les dotze universitats.

De l’estudi també es desprèn que la implementació del model híbrid de docència universitària en el curs 2019-20 a causa de la situació de pandèmia “no ha tingut una afectació negativa en l’atracció i retenció dels estudiants”, segons la SUR.

En el cas dels estudis de grau, el creixement de matriculats se situaria entorn del 2% i seria especialment important en l’oferta presencial, que augmentaria en un 2,5%.

L’increment de matriculats de màsters s’estima de l’1,4%, encara que l’oferta no-presencial creixeria entorn del 5% i compensaria el descens d’estudiants internacionals, que es calcula en l’1%.

Amb dades tancades del curs 2019-2020, la taxa de rendiment acadèmic, que fa referència al percentatge de crèdits aprovats respecte als matriculats, evidencia que el confinament decretat al març de l’any passat no va tenir un impacte negatiu en els resultats de l’estudiantat universitari, segons la SUR.

En aquest sentit, el rendiment acadèmic en els estudis de grau va ser el més alt dels últims cinc cursos, amb una taxa del 88,7%, mentre que en el curs anterior 2018-19, havia estat del 85,4%.

Quant als màsters universitaris, el rendiment va ser del 91,3% i va baixar respecte al curs 2018-19, quan havia aconseguit el 93,5%.

Segons la Secretaria, també es van mantenir estables les dades referents a l’abandó i canvi d’estudis.

Així, els casos d’abandó en primer curs es van situar en el 8,4% en el curs 2019-20, gairebé un punt menys que l’any acadèmic, quan va arribar al 9,2%.

En la resta de cursos, es va registrar pràcticament el mateix abandó d’estudis, ja que en el curs 2019-20 van deixar la universitat el 5,9% dels estudiants i en el curs 2018-19 ho havien fet el 5,7%.

Quant al percentatge d’alumnes que va canviar d’estudis, la SUR ha assenyalat que les dades presenten una gran estabilitat amb tendència a la baixa, ja que en el curs 2019-20 van ser el 8,2%, mentre que en el 2018-19 havien estat del 8,6 %.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES