Societat

Les agressions al col·lectiu LGTBI no paren de créixer

L’Observatori contra l’Homofòbia en registra 64 des del gener

Avui és el Dia Internacional contra l’LGTBIfòbia

Els moviments LGTBI sortiran al carrer a manifestar-se per reivindicar els seus drets i conscienciar la societat contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Avui es commemora que l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut va eliminar el 1990 l’homosexualitat femenina i masculina de la llista de malalties mentals. Aquests col·lectius, però, continuen sent víctimes de discriminacions per la seva orientació sexual i així ho constaten les denúncies que es recullen a l’Observatori contra l’Homofòbia. Segons explica el seu president, Eugeni Rodríguez, des del gener són 64 les incidències denunciades, un 1,5% més respecte al primer quadrimestre del 2020. “La via pública continua sent el lloc on es tenen lloc més insults o agressions”, diu el responsable de l’organisme, que ha detectat un augment de les discriminacions relacionades amb l’habitatge en el moment de tancar-se les contractacions. Rodríguez indica que cada vegada són més les agressions a dones lesbianes i bisexuals que els arriben de fora de l’àrea d’influència de Barcelona.

Els discursos d’odi a través de les xarxes socials han agafat dimensions “apocalíptiques”, diu Rodríguez, amb un equip de persones que “no donem a l’abast” per atendre els que reben “insults i violències digitals”. Els reptes, pel portaveu del col·lectiu, se centren a repensar la reparació a les víctimes, treballar per un transport públic amable per a les persones LGTBI i desplegar la llei que permeti polítiques públiques efectives.

Dissabte, l’Observatori va fer l’entrega de premis, en què es reconeix l’Ajuntament de Ripollet, pel mural que visibilitza les últimes fites aconseguides pel col·lectiu LGTBI i que ha estat objecte d’atacs vandàlics; l’associació Eufòria; la Federació Plataforma Trans; la Fundació Enllaç, i el programa de ràdio Onada feminista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp