Societat

Andorra, a l’abast de tothom

“Si canvies d’aires, que sigui a uns dels més purs del món” és el lema del Principat, una de les destinacions més agraïdes per gaudir de la vida

Avui, tant a l’hivern com a l’estiu, és un dels pols d’atracció turística i cultural del Pirineu

Hi havia un temps que anar a Andorra era sinònim de trobar preus barats, sobretot de tabac, begudes alcohòliques, articles esportius o aparells de fotografia, però els temps han canviat i també ho ha fet un Principat que ha sabut adaptar-se a les noves tendències i avui, tant a l’hivern com a l’estiu, és un dels pols d’atracció turística i cultural del Pirineu. Un país encerclat d’una natura amable i exuberant on el visitant tant pot dedicar-se a l’excursionisme, a la descoberta, com, fent un exercici d’imaginació, viatjar a paratges insòlits com els llacs d’Engolasters, situats a tocar de les Escaules, o els estanys de Juclar, que ens ajudaran a descobrir la vall d’Incles, immortalitzada al poema Canigó de mossèn Jacint Verdaguer. Els afeccionats al senderisme no poden passar per alt que hi ha tres parcs naturals: la vall de Sorteny, les valls del Comapedrosa i la vall del Madriu-Perafita-Claror. Si això fos poc, s’ha editat una guia, Camins d’Andorra, que ofereix múltiples alternatives: conèixer el territori a cavall o en bicicleta, fer escalada en una de les moltes vies obertes a les muntanyes, practicar la pesca en els quinze tancats de pesca controlada, dues zones d’intensiva, un vedat de pesca natural i onze de sense mort, o relaxar-se en els balnearis i centres de benestar proveïts amb espais moderns i zones d’aigua, equipats amb banyeres d’hidromassatge, piscines climatitzades, raigs d’aigua a pressió, hammams i saunes, que ens ajudaran a alliberar-nos de l’estrès acumulat.

No podem oblidar el ric llegat històric i cultural, que ens convida a visitar algun dels trenta museus que hi ha, com la Casa de la Vall, el conjunt històric de les Bons, el santuari de Meritxell, els museus Tyssen, la Casa d’Areny-Plandolit, el de la Miniatura d’Ordino, el de l’Automòbil o el de la fàbrica Reig. No ens podem perdre ni el pont d’Ordino ni esglésies romàniques com la de Santa Coloma o la de Santa Eulàlia d’Encamp, la primera per les seves pintures, recollides a l’Espai Columba, i la segona perquè a tocar hi té el Museu d’Art Sacre. Per al final deixem les compres: Andorra la Vella, la capital, i Escaldes-Engordany configuren el gran pol d’atracció comercial. En aquest nucli hi ha The Shopping Mile, el gran eix comercial andorrà. A més, aquest estiu, el festival de música, l’Andorra Mountain Music, portarà noms com ara Texas i Mònica Naranjo.

Menjar de muntanya

L’escudella, el trinxat de muntanya, la carn de caça, el bacallà, els bolets, els canelons a l’andorrana, l’all i oli de codony, els cargols a la llauna,la truita de riu amb pernil o els embotits del país, són alguns dels plats tradicional que ens ofereixen els restaurants d’un país en el que també es pot gaudir de la cuina casolana en els refugis d’alta muntanys com el de la borda de Sorteny, o el Natur Refugi Cortals de Sispony, Bon profit



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós