Societat

Tallen la via del tren i l'N-II pels arbres tombats per la pluja

Hi va haver talls de llum i petites inundacions en diversos punts de les comarques gironines

En algun municipi van caure més de cent litres per metre quadrat en molt poca estona

La tempesta d'estiu d'ahir a la tarda va obligar a tallar l'N-II a l'altura de Caldes de Malavella, i també la via del tren entre Maçanet de la Selva i Girona, pels arbres que hi havien caigut. Segons va informar el Servei Català de Trànsit, la carretera N-II es va haver de tallar deu minuts abans de les 8 del vespre, només en sentit Barcelona, per la caiguda d'arbres a la via. A les 10 del vespre encara no s'havia restablert totalment la circulació a la carretera, i els bombers treballaven per retirar els arbres tombats. El tall va provocar cues quilomètriques en aquesta via.

Pel que fa a la línia ferroviària, Renfe va haver de tallar la circulació de trens en el tram entre Maçanet i Girona per arbres tombats entre Caldes i Sils. Els passatgers afectats per la incidència –també es va cremar una catenària– van acabar el trajecte en autocar. Tot i això, es van viure moments de nervis, i a l'estació de Girona es va aglomerar molta gent desconcertada i enfadada. El tall va acabar afectant la majoria dels trens, també en sentit nord, ja que no hi va circular cap tren fins a quarts de dotze de la nit. Renfe no va posar servei d'autocars per aquesta afectació. Els més afectats van ser els passatgers d'un tren que van haver de ser traslladats a un altre comboi perquè van quedar aturats a Caldes de Malavella.

També la llum

Ahir també hi va haver talls de llum intermitents en diversos punts de les comarques gironines, causats, segons Endesa, perquè aquest tipus de tempesta fa saltar els sistemes de seguretat de les línies, que es desconnecten automàticament. El problema més important es va produir a Sils, on 1.700 abonats van estar sense llum ahir al vespre per una avaria. La tempesta d'estiu es va concentrar a les comarques de la Selva i el Ripollès, però també va afectar el Gironès i algun punt del Baix Empordà i la Garrotxa. Les precipitacions més importants van superar els cent litres per metre quadrat, com és el cas de Molló i Setcases. Les pluges també van ser importants a la Cellera (44 litres), Santa Coloma de Farners (54), Anglès (37) i Fornells (34), segons el Servei Meteorològic de Catalunya. A la ciutat de Girona van caure 24 litres per metre quadrat, una quantitat semblant a la de Vilablareix (27) i la Vall d'en Bas (19), entre d'altres. Les precipitacions van caure en molt poca estona, i en algun punt van anar acompanyades de calamarsa i vent fort.

El Servei Meteorològic de Catalunya ja havia emès una alerta per pluges fortes al país, i afectava les comarques del Baix Empordà, el Gironès i, sobretot, la Selva.(Informació de Jordi Colomer, Dani Vilà, Irene Rigall i Mar Vicente.)

LES XIFRES

100
litres per metre quadrat en poca estona
és la quantitat d'aigua que va caure en municipis de la demarcació.
20
sortides dels Bombers
de la Generalitat per avisos d'inundacions de baixos i per arbres tombats.

Moltes sortides dels bombers

Els bombers van rebre ahir més de quaranta avisos, sobretot per baixos inundats i arbres tombats, motius pels quals van fer una vintena de sortides entre dos quarts de vuit del vespre i les nou. A banda dels incidents a l'N-II i a la línia de Renfe, els Bombers de la Generalitat també van actuar per problemes que es van produir sobretot als municipis selvatans de Sils i Vidreres, tot i que també a Caldes de Malavella, Santa Coloma de Farners i Maçanet de la Selva. A Sils, es va haver d'actuar a la carretera de les Mallorquines (Gi-555). A més, era difícil transitar en altres punts de la demarcació, com ara a l'autopista AP-7 a l'altura de Sant Gregori i a la C-35, on la visibilitat per als conductors era molt reduïda.

Pel que fa a la situació a la ciutat de Girona, la pluja sobtada d'ahir a la tarda va provocar el tall momentani del pas per sota la via del tren a tocar d'Hipercor. A més, un llamp va originar un petit foc que va cremar una vintena de metres quadrats de matoll al sector de Montilivi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES