Societat

La FAC avisa que reduir la carn dels menús escolars suposa “un risc” per als infants de famílies vulnerables

El sector carni demana a la consellera d’Acció Climàtica que “defensi públicament” la seva producció i consum

Dotze entitats del sector carni avisen que reduir la carn dels menús escolars pot suposar “un risc” per als infants de famílies vulnerables. A través d’un manifest, han demanat a la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC), Teresa Jordà, que el departament “defensi públicament” la seva producció i el consum davant “els continus atacs” per part d’organismes públics i mitjans de comunicació. “Decisions com la de l’Ajuntament de Barcelona, de reduir dràsticament la presència de carn dels menús dels centres escolars, pot afectar la salut i el desenvolupament dels més de 400.000 nens i les nenes que viuen en llars pobres a Catalunya”, han reblat.

De fet, el manifest també sosté que iniciatives com aquesta són “un greu error” i responen, segons les entitats, a qüestions polítiques “ignorant les recomanacions d’experts en salut i nutrició”. “A Catalunya moltes famílies amb pocs recursos econòmics poden veure compromesa una dieta equilibrada per als seus fills, si es redueix la presència de carn als menús de les escoles”, han subratllat els signants.

En aquest sentit, volen que des del DACC es defensi la producció i el consum de carn en relació a “informacions falses o poc contrastades del sector”. Per exemple, es refereixen a aquells que “assenyalen la ramaderia com a principal responsable de les emissions de gasos d’efecte hivernacle o l’acusen de pràctiques contràries al benestar animal o la salut”.

Respecte a la sostenibilitat, les entitats recorden que el 80% de les emissions mundials que produeix la ramaderia prové de països en vies de desenvolupament. “A Catalunya, del total, només el 8% són atribuïbles a l’activitat ramadera”, assenyalen.

Paral·lelament, el sector creu que cal educar a nens i joves sobre nutrició i producció d’aliments amb una assignatura impartida a escoles i instituts, amb l’objectiu que “puguin prendre decisions fonamentades amb una base científica en el futur sobre la seva alimentació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia