Societat

Societat

Passió per la raqueta

Lluís Maria Clavera és un olotí de 90 anys que ha estat diverses vegades campió estatal de tennis de veterans

Va ser capità de la Unió Esportiva Olot quan es va inaugurar l’estadi

Una piulada al Twitter d’un avi d’Olot amb la seva neta fent quatre tocs de pilota. Més enllà de l’estampa emotiva, no té res d’especial. Res més lluny de la realitat, però. És especial, perquè a l’avi, Lluís Maria Clavera, se’l veu jugant a futbol amb la neta, Laia Puig, jugadora de l’Olot femení, per celebrar els seus 90 anys. I aquest home és el que va fer de capità de la Unió Esportiva Olot, quan es va inaugurar l’estadi municipal, l’any 1954. Recorda com si fos ara que en Kubala va fer el servei d’honor, perquè no va poder jugar aquell amistós per una lesió. Ell treu ferro a l’assumpte. “Vaig ser capità, perquè era l’únic d’Olot”, diu. I detalla les diferències amb el futbol actual. “Es jugava amb un 2-3-5, i els defenses llançaven pilotes als extrems, on jugava jo”, indica.

Lluís Maria Clavera, no obstant, té un lloc d’honor en el món de l’esport i no només per haver jugat a l’Olot, que, de fet, ell mateix aclareix que només ho va fer una temporada, perquè va anar aviat cap a Barcelona per als seus estudis de notaria. “I sempre com a amateur, perquè, si tenies fitxa de professional, no podies fer altres esports i jo en feia d’altres”, aclareix. Clavera, doncs, té un lloc d’honor, perquè ha estat diverses vegades campió estatal de tennis de veterans, en individual i, en una ocasió, en dobles. L’última vegada, l’any 2020. Ho ha estat en les categories de més 80 i més 85. El de dobles en la categoria de més 85 fent parella amb Paco Guillen, de 90 anys.

Es va iniciar en el tennis en una pista de ciment que hi havia a Tàrrega, on va néixer i viure els primers anys. “M’agradaven tots els esports, vaig fer tennis de taula, atletisme, futbol, natació, escacs...”, explica. La seva família va viure en diversos municipis de Catalunya, seguint el pare, que era notari. Va ser un dels socis fundadors del Club de Tennis Olot, però, ell sempre ha competit sota la bandera del Club de Tennis Aro Platja d’Aro, on té una casa i on es desplaça amb la seva dona cada cap de setmana. Ara, combina el tennis amb la caminada que, des de fa molts anys, fa amb una colla d’amics cada dimecres. “Abans, anàvem al Pirineu i a l’Alta Garrotxa, ara fem la caminada curta i l’acabem en un restaurant”, afirma.

És fàcil esbrinar el secret de la seva vitalitat. Es manté actiu i motivat fent esport i, sobretot, no s’avorreix mai. De fet, els anys que va viure a Barcelona, on treballava seguint el negoci familiar, va formar part de l’equip d’una associació de cinema amateur a qui Xavier Cugat va encarregar un documental sobre la seva vida. Va visitar els EUA i diversos països de Sud-amèrica, i va conèixer estrelles com Tom Jones, Jerry Lewis, Paul Anka i, entre d’altres, Julio Iglesias. I, precisament, fa uns quatre anys, perquè s’avorria, es va posar a escriure poesia i prosa. Ja té autopublicats quatre llibres i un és a impremta. “En faig un centenar, per als familiars i amics”, sentencia, amb una senzillesa que el fa entranyable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella