Societat

La tia de la menor nega que cobrés per lliurar la seva neboda a una família

La Generalitat ha assumit la tutela d'una menor de gairebé tres anys, natural de Guinea Equatorial, després que els Mossos d'Esquadra hagin detingut la seva tieta perquè presumptament la va vendre a una parella de Cubelles (Garraf) per tal que l'acollissin en adopció.

Fonts de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) i dels Mossos d'Esquadra han confirmat que el matrimoni, que ja tenia dos fills més, va pagar 2.000 € a canvi de la nena.

La tia de la menor ha negat l'esmentada venda, encara que ha admès que la va lliurar en adopció a la parella per "ajudar" la nena, donat l'estat de "desnutrició" en què es trobava.

Els Mossos d'Esquadra han confirmat avui la detenció de la dona, P.B.L., de 45 anys, que posteriorment ha quedat en llibertat.

P.B.L. ha admès que va lliurar la nena, encara que ha assegurat que no va cobrar els 2.000 euros per la venda de la menor. "No hi ha cap venda. Que busquin on vulguin i si troben els diners que me'ls donin, perquè jo els necessito", ha declarat la tia de la menor.

A més, ha dit que la seva germana, mare de la menor, li va explicar que el pare de la nena és "alcohòlic" i no pot cuidar dels seus fills, pel que va decidir ajudar la nena i la va anar a recollir a Guinea Equatorial per portar-la a Espanya, on la primavera passada la va lliurar a la parella, que ja tenia dos fills.

Ha afirmat que la dona de Cubelles li va dir que podia ajudar-la i que cuidaria de la nena com si fos "el seu nadó", i ha afegit que la menor està bé i que ha anat en alguna ocasió.

La tia de la menor s'ha mostrat molt dolguda amb la família, especialment amb la seva mare, que va ser qui la va denunciar a la policia catalana en sospitar que havia venut a la nena, i ha expressat la seva decepció perquè va ser ella qui va portar "del primer a l'últim" dels membres de la seva família a Espanya.

Mentrestant, la DGAIA s'ha fet càrrec de la tutela de la menor, que està en un centre d'acollida, i la parella de Cubelles es troba com a imputada en el cas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES