Societat

Morlán confirma que OHL continua les obres del TGV però amb condicions

El secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, ha confirmat que "de moment no s'ha rescindit cap contracte" respecte OHL. Segons Morlán, rescindir el contracte amb aquesta empresa complicaria molt les obres perquè, entre altres coses, s'haurien de tornar a adjudicar les feines de construcció. Les condicions que ha posat Morlán és que la feina d'OHL se sumi a les empreses Cabosa i Rodio-Terrates, especialitzades en excavacions i permeabilitat.

Morlán ha matisat que només l'excavació entre Hospitalet i Torrassa està aturada, a causa de l'enfonsament ahir de part de l'andana de Bellvitge, i que la resta d'obres continua. Segons ha explicat, "des del moment en què vam tenir coneixement que hi havia un forat a l'estació de Bellvitge, vam donar l'ordre immediata de parar les obres i que continuessin les que tenen a veure amb el restabliment de Rodalies i amb el túnel de FGC".

Sense dates
A la pregunta de si hi ha alguna data pel restabliment del servei de Rodalies, Morlán ha contestat "que no és partidari de posar dia" perquè el que importa és la seguretat. Tampoc ha volgut avançar la data d'arribada del TGV a la ciutat.

Morlán ha avançat que dilluns es reunirà amb Adif, l'Ajuntament del Prat i la Generalitat de Catalunya per valorar la possibilitat de crear una estació intermodal al Prat -prevista en un inici pel 2010- perquè "les obres fins aquesta localitat estan molt avançades, gairebé acabades".

Descoordinació
Ridao ha considerat que "al no rescindir el contracte a OHL, Álvarez evita assumir els errors i la descoordinació del seu ministeri". Josep-Lluís Carod-Rovira també ha opinat sobre les declaracions d'Álvarez i ha insistit en què la dimissió de la ministra de Foment no seria la solució per resoldre els problemes en les obres del TGV perquè "el que cal és canviar la política perquè portem anys que des de Madrid no s'ha invertit ni un ral en infraestructures".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.