Societat

Justícia diu que treballa per separar víctimes i agressors

Respon a un informe que denunciava que en molts jutjats no es garanteix la intimitat i la dignitat de les denunciants

L’informe del Consell de Col·legis de l’Advocacia de Catalunya (Cicac) que denunciava que bona part dels edificis judicials del país no garanteixen una bona atenció a les víctimes de violència masclista, aquesta setmana ja ha rebut resposta. El Departament de Justícia ha emès un comunicat en el qual explica que a través de la secretaria de l’administració de Justícia i de la Subdirecció General de Patrimoni, Obres i Serveis va iniciar a principis d’any una revisió de l’estat de les diferents sales de víctimes que hi ha arreu de Catalunya. L’anàlisi, segons el departament, vol detectar “deficiències o mancances, fer-les més càlides i acollidores i que permetin una major intimitat i protecció per a les víctimes”. També s’estan revisant tots els equipaments ja existents, principalment on hi ha jutjats de violència contra la dona per comprovar que tots disposen de sales de víctimes adequades i circuits de separació entre víctima i agressor.

D’altra banda, Justícia assegura que fa temps que en tots els nous equipaments judicials que construeix i en les remodelacions que fa en altres jutjats inclou sala de víctimes i circuits separats, com ara a Balaguer, Olot, Puigcerdà, Gandesa, Amposta, Tortosa i Mataró. Està previst que els resultats de la revisió dels equipaments estigui enllestit a finals de l’estiu i s’anuncia l’elaboració d’un pla estratègic d’atenció a la víctima del delicte, que entrarà en vigor a finals d’any.

Aquest pla té com a objectiu garantir els drets de les víctimes, assegurar que siguin reconegudes i protegides de la victimització secundària i institucional, facilitar l’accés als serveis de suport i prioritzar l’accés a la justícia restaurativa.

LA XIFRA

13
seus judicials
dels 49 partits judicials no tenen espais específics per atendre les víctimes de violència masclista.

Sense espais o poc adequats

L’informe del Cicac recollia que els jutjats de Blanes, Cervera, Esplugues de Llobregat, Falset, Martorell, Rubí, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Farners, Solsona, Tarragona, Tremp, Valls i Vielha no tenen dependències específiques habilitades com a sales d’espera per a les víctimes denunciants. D’altra banda, els jutjats de Badalona, Cerdanyola del Vallès, Figueres, Lleida, Mollet del Vallès, Reus i Sabadell tenen els espais però no reuneixen les condicions necessàries per protegir adequadament la intimitat i dignitat de les víctimes. L’informe es va traslladar al Departament de Justícia i al TSJC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena