Societat

El turisme recupera al juliol les xifres prèvies a la pandèmia

El sector del turisme ha recuperat el nombre de viatgers previ a la pandèmia de la covid, segons les dades de la Conjuntura Turística Hotelera publicades ahir per l’Institut Nacional d’Estadística. Durant el mes de juliol van visitar Catalunya 2,47 milions de persones, fet que suposa un increment de l’1,4% respecte del 2019, quan el país va rebre la visita de 2,43 milions de viatgers. La xifra és molt superior a la de l’any passat, quan es van registrar 1,52 milions de turistes. El nombre de pernoctacions, però, encara es manté lleugerament per sota del 2019. El passat juliol va haver-hi a Catalunya un total de 7,86 milions de pernoctacions, mentre que l’estiu previ a la irrupció de la covid n’hi va haver 8,16 milions, motiu pel qual el descens ha estat del 4%.

La recuperació del turisme està motivada sobretot per l’arribada de visitants provinents de l’estranger, que gairebé s’han triplicat. Catalunya ha passat de rebre 584.085 turistes internacionals el juliol del 2021 a acollir-ne 1,51 milions el 2022. Tot i aquest increment, la dada de turisme estranger encara es troba lleugerament per sota dels 1,61 milions del 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia