Societat

Benvinguts a Pagès arrenca avui amb 10.000 inscrits

Unes 160 explotacions faran visites gratuïtes per sensibilitzar sobre l’origen dels productes i fidelitzar clients

Aquest cap de setmana se celebra la setena edició de la festa de Benvinguts a Pagès, en què unes 160 explotacions agràries i ramaderes d’arreu de Catalunya oferiran visites guiades gratuïtes a les persones que ho hagin reservat prèviament al web, que s’enfilen per sobre de les 10.000. La idea d’aquestes jornades festives és “acostar el public més urbà a pagès perquè descobreixi l’origen del que mengem, que vegi que cal tenir un sector primari important”, afirmen fonts de l’organització. També afegeixen que “gairebé tothom acaba comprant el producte dels pagesos”.

El que pretén el Departament d’Acció Climàtica i Alimentació, responsable de la iniciativa, és donar un cop de mà al sector primari i incrementar el vincle entre aquest i la resta de ciutadans. Alhora, asseguren que treballen per complir els objectius de desenvolupament sostenible impulsats per l’ONU.

El ramader Oriol López, de la granja Jumarol (l’Albi, les Garrigues), participa en aquesta edició i explica que “hi ha un problema de coneixença del sector, sobre el sacrifici que hi ha perquè arribi el menjar a la taula”. Qualifica la pagesia com “la iniciativa i força d’un territori no prou valorada” i sosté que “com que moltes vegades no es coneix els agricultors ni els processos, la gent no en sap prou i es pot confondre”. Davant dels problemes derivats del que paguen als pagesos els supermercats, l’augment del cost de matèries primeres a causa de la inflació i l’escàs relleu generacional de la professió, el cap de setmana és important per reivindicar-se.

Les jornades es completen amb la participació d’uns 200 restaurants que treballen amb productes de proximitat triats pels mateixos pagesos, més de 140 establiments rurals i un centenar d’activitats addicionals. Qui ho desitgi també podrà recórrer setze rutes pel país que combinen pagesia, gastronomia i patrimoni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

el temps

Calor insòlita a principi d’octubre

barcelona

Menys accidents mortals, però augmenten el nombre de ferits greus

BARCELONA

Les platges de Barcelona superen els 5 milions de visitants a l’estiu

BARCELONA

Un terç dels majors de 75 anys té barreres per accedir des del carrer a casa seva

barcelona

Moren dues persones en estimbar-se en cotxe a Calafat

L’AMETLLA DE MAR

La bicicleta metropolitana fa via

BADALONA
SOCIETAT

Aprendre a cuinar per diversió

GRANOLLERS
La crònica
Jordi Casas

Olot és molt maco, Olot és molt verd

MEDI AMBIENT

Els residus orgànics de Girona acabaran en una planta de l’Anoia

girona