Societat

Els Mossos detenen un dels presumptes autors de l'assalt a casa dels Tous

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest matí a Castelldefels un dels presumptes assaltants de la casa de la família Tous, sobre qui pesava una ordre internacional de recerca.

El detingut, Aksim Blaku, de 40 anys i de nacionalitat kosovar, seria un dels dos lladres que va ser enregistrats per les càmeres de seguretat a l'interior de la casa de Sant Fruitós de Bages el 9 de desembre del 2006.

La investigació sosté que Aksim Blaku també va ser enregistrat a l'interior de la finca tres dies abans de l'assalt, en un altre intent o una prospecció del terreny feta per la banda durant la preparació del robatori. A més, segons fonts policials, se'l pot relacionar amb Dulji Kosum i Sinani Gazmend, dos dels altres implicats en els fets. El 9 de desembre de 2006, Kosum i Sinani eren en un cotxe a cent metres del xalet dels Tous, vigilant si venia la policia per alertar-ne els dos còmplices que havien entrat a la finca.

Quan les càmeres van delatar els dos intrusos, el cap de seguretat i gendre dels joiers, Lluís Coromines, va adreçar-se al lloc dels fets, va descobrir Gazmend i Kosum al cotxe i va disparar tres trets, un dels quals va matar Gazmend. Kosum va ser detingut, però va fugir quan va quedar en llibertat després de passar uns mesos empresonat provisionalment. El quart membre del grup seria Milazim Bakiri, detingut l'any passat per la Policia Nacional a Madrid en un altra operació contra els lladres d'empreses.

Més delictes
A banda de la temptativa de robatori de la casa dels Tous, els Mossos també imputen a Blaku un delicte d'associació il·lícita, ja que va quedar vinculat a la xarxa desarticulada durant l'operació Tsunami (41 imputats, dels quals 29 detinguts i 12 amb ordre de recerca), iniciada arran de l'increment de robatoris a l'interior de domicilis que va tenir lloc l'any 2006.

El detingut, a qui li consten 8 antecedents anteriors per fets similars a Alacant, Tarragona i Barcelona, ha passat aquest migdia a disposició del Jutjat d'Instrucció núm. 4 de Manresa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona